Márciusban még így nézett ki a műjégpálya belseje Fotó: Tofán Levente

Tegnap kora délután tartotta júliusi ülését Kézdivásárhely tanácsa. A városatyák módosították a költségvetést, különböző illetékekre bólintottak rá, és szó esett az úgynevezett Dac-tó jövőjéről is.

A testület tagjai jóváhagyták a sportcsarnok bérleti díjait is, amelyben Illés Botond tanácsos javaslatára egyetlen módosítás történt. A képviselő azt kifogásolta, hogy a létesítmény adminisztrátora nem hajlandó minden világítótestet felkapcsolni akkor, amikor magán sportesemények vannak, így arra kérte a testületet, inkább növeljék a teremdíjat, azzal a kitétellel, hogy amennyiben az említett összeg kifizetődik, akkor a csarnok összes lámpáját kapcsolják fel.

Ezen kívül szó esett az úgynevezett Dac-tó sorsáról is. Ezt az önkormányzat pályázati pénzből kívánja átalakítani szabadidőközponttá, ennek első lépése az övezeti rendészeti terv elfogadása. A különféléknél elhangzott, hogy megérkezett a műjégpálya egy újabb alkatrésze, a fagyasztó-berendezés, így most már csak a nagy teljesítményű transzformátor hiányzik.

Bokor Tibor polgármester óvatosan fogalmazott: most már nem mer tényleges időpontot megjelölni a bukaresti cég komolytalansága miatt, de reméli, hogy a városnapokon megnyithatják a pályát, így az augusztus végétől egészen májusig működhet.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. július 15., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az edész városban nagy a haladás! Retrós macskakő amit kezdtek visszarakni a gödrökbe! Nem a XIX.sz ban vagyunk,aszfaltozzanak szép simára minden utat,vigyázva a kanálisfödőkre,gyerekeinknek meg fényképről megmutatjuk a macskaköves központot és a ráfos szekereket!

 • User
  Dátum: 2017. július 15., 21:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  ”bukaresti ceg komolytalansaga miatt”—-na ti se vagytok egy templom ajto,legalabb egyszer valamit tisztessegesen es hataridore megcsinalni,azt nem lehet,nem is vagytok kepesek vagy nem is akarjatok

 • User
  Dátum: 2017. július 16., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Szegyen,hogy nez ki ez a “Falu”..ha Brasso felolrol jossz szep minden bevasarlokozpontok,benzinkutak de ha Bako felol “zergetsz be” olyan mintha Kenyaba erkeztel volna ..a fogadbol a tomes kiesik a kockakoves uton.

 • User
  Dátum: 2017. július 16., 20:35
  ÉRTÉKELÉS: 7

  macska koves utak,utcak vannak a nyugati orszagokban is de,ott szakszeruen vannak lerakva,szinte nem is veszed eszre a kulombseget az aszfaltozott es a kockakoves utfelulet kozott.Az ilyen javitasra talal az–ezermester mindent restel–mondas.

Ajánló

Országos premier

A tavalyi, illetve az idei adatokat elemezve elmondható, hogy Háromszéken nincs számottevő változás a halálos munkabalesetek terén, mégis, egy tavalyi törvénymódosításnak köszönhetően, országos premierként számon tartott halálesetet vizsgálnak az ellenőrök – közölte érdeklődésünkre Ördög Lajos.

Hétből kettő

Összesen hét napirendi pontról tárgyaltak a képviselők a sepsiszentgyörgyi tanács tegnapi ülésén, de ezek közül öt, kétharmados szavazattöbbséget igénylő határozattervezet harmadjára sem ment át, mivel a 21 tanácsosból alig 14 volt jelen.

Szegényes iskolavita

Bár címe szerint a nap egyik legfontosabb panelbeszélgetésének kellett volna lennie, kissé szétesett A Magyar iskoláink veszélyben létszám és/vagy stratégia hiánya? című vita Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) második napján.

Fiatalok és nagylelkűek

Szerdán tartották a kézdivásárhelyi IM Studio nevű fotóstúdió jótékonysági licittel egybekötött megnyitóját.

Került egy ajánlattevő

A július 19-i határidőig egy cég nyújtott be ajánlatot a Bodok szálloda épületének megvásárlása céljából, tájékoztatott Tóth-Birtan Csaba. Sepsiszentgyörgy alpolgármestere azt is elmondta, ez nem jelenti azt, hogy pontot tehetnek a folyamat végére, ugyanis újra meg kell hirdetni a versenytárgyalást.

Kinyílt egy kapu

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke mérföldkőnek tartja Klaus Johannis államfő székelyföldi látogatását. Többek között azért is, mert az elmúlt 27 évben ez volt az első olyan alkalom, amikor az államelnöki hivatal együtt kezelte a székelyföldi megyéket.

RÖVIDEN

Apja késelte meg Kedd este kilenc óra körül riasztották a rendőröket, hogy Kézdiszentléleken hasba szúrtak egy férfit. Az eset kapcsán tegnap a Kovászna megyei Törvényszék mellett működő ügyészség adott ki sajtóközleményt, amelyből kiderült, hogy július 18-án este Tamás Ignatie Edmund a saját fiát, Tamás Szilvesztert késelte meg közös laká­sukban. Az áldozat a felső, jobb oldali […]

Biztos pont Tusványos

Tegnap délelőtt hivatalosan is megnyitották a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, a tábor egyik alapítója, utalva a szabadegyetem idei mottójára, megjegyezte: jó, hogy léteznek a Tusványoshoz hasonló biztos pontok akkor, amikor körülöttünk recseg-ropog a rendszer.

Hároméves késésben

Több mint három éve késik, de idén őszre sem készül el a szentkatolnai óvoda, ugyanis a kivitelező konstancai cég csődbe ment, és most új közbeszerzést kell kiírnia a kivitelezést lebonyolító tanügyminisztériumnak.

Jó kezdet az Őrkőn

Fekete Lovas Zsolt színész ötletéből eredően, hét civil egyesület összefogásával, de az őrkőiek részvételével, szemétszedési akcióra került sor szerda délelőtt Sepsiszentgyörgy perifériáján.

SIC Feszt negyedszer

Augusztus 10-13. között Csomakőrösön szervezi meg a 4. SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetemet a Háromszéki Ifjúsági Tanács és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete. A #brand a lelke mindennek jeligére épülő rendezvény Székelyföld értékeit sorakoztatja fel.

Tüntetők Csíkban

Tüntetők várták kedden Csíkszeredában Klaus Johannist. A mint­egy ötven személy székely zászlókkal, magyar, román, angol és német nyelvű feliratokkal fogadta az államfőt, aki érkezésekor szemlátomást tudomást vett a tiltakozókról.

Kiválónak lenni nehéz

A Kovászna megyei tanfelügyelőség közleménye szerint a címzetes vizsgára jelentkező pedagógusok 83,62%-a írta meg az 5-öst. A cél azonban a 7-es vagy annál nagyobb jegy elérése lett volna.

RÖVIDEN

Egy kis statisztika Az Országos Kataszteri és Ingatlanközvetítő Ügynökség (ANCPI) adatai szerint 2017 első félévében a legtöbb mezőgazdasági terület Temes (4283 adásvétel), Dolj (3605) és Arad (3237) megyében cserélt gazdát. 2017-ben az épületekkel együtt összesen 283.010 adásvételt jegyzett be az ügynökség, 2017 júniusában 48.485 ingatlan került más tulajdonba. A legtöbb Bukarestben (33.373), Kolozs (19.072) és […]

Segítő kezek tábora

A Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet által 2012-től újraindított, egyetemes egyházi szintű kalákatábor-sorozat mintájára a segélyszervezet háromszéki fiókszervezete első alkalommal szervezett regionális önkéntes kalákatábort Erdővidéken, a felsőrákosi unitárius egyházközség közreműködésével.