Márciusban még így nézett ki a műjégpálya belseje Fotó: Tofán Levente

Tegnap kora délután tartotta júliusi ülését Kézdivásárhely tanácsa. A városatyák módosították a költségvetést, különböző illetékekre bólintottak rá, és szó esett az úgynevezett Dac-tó jövőjéről is.

A testület tagjai jóváhagyták a sportcsarnok bérleti díjait is, amelyben Illés Botond tanácsos javaslatára egyetlen módosítás történt. A képviselő azt kifogásolta, hogy a létesítmény adminisztrátora nem hajlandó minden világítótestet felkapcsolni akkor, amikor magán sportesemények vannak, így arra kérte a testületet, inkább növeljék a teremdíjat, azzal a kitétellel, hogy amennyiben az említett összeg kifizetődik, akkor a csarnok összes lámpáját kapcsolják fel.

Ezen kívül szó esett az úgynevezett Dac-tó sorsáról is. Ezt az önkormányzat pályázati pénzből kívánja átalakítani szabadidőközponttá, ennek első lépése az övezeti rendészeti terv elfogadása. A különféléknél elhangzott, hogy megérkezett a műjégpálya egy újabb alkatrésze, a fagyasztó-berendezés, így most már csak a nagy teljesítményű transzformátor hiányzik.

Bokor Tibor polgármester óvatosan fogalmazott: most már nem mer tényleges időpontot megjelölni a bukaresti cég komolytalansága miatt, de reméli, hogy a városnapokon megnyithatják a pályát, így az augusztus végétől egészen májusig működhet.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. július 15., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az edész városban nagy a haladás! Retrós macskakő amit kezdtek visszarakni a gödrökbe! Nem a XIX.sz ban vagyunk,aszfaltozzanak szép simára minden utat,vigyázva a kanálisfödőkre,gyerekeinknek meg fényképről megmutatjuk a macskaköves központot és a ráfos szekereket!

 • User
  Dátum: 2017. július 15., 21:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  ”bukaresti ceg komolytalansaga miatt”—-na ti se vagytok egy templom ajto,legalabb egyszer valamit tisztessegesen es hataridore megcsinalni,azt nem lehet,nem is vagytok kepesek vagy nem is akarjatok

 • User
  Dátum: 2017. július 16., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Szegyen,hogy nez ki ez a “Falu”..ha Brasso felolrol jossz szep minden bevasarlokozpontok,benzinkutak de ha Bako felol “zergetsz be” olyan mintha Kenyaba erkeztel volna ..a fogadbol a tomes kiesik a kockakoves uton.

 • User
  Dátum: 2017. július 16., 20:35
  ÉRTÉKELÉS: 7

  macska koves utak,utcak vannak a nyugati orszagokban is de,ott szakszeruen vannak lerakva,szinte nem is veszed eszre a kulombseget az aszfaltozott es a kockakoves utfelulet kozott.Az ilyen javitasra talal az–ezermester mindent restel–mondas.

Ajánló

Rövid hírek

Heti sürgősségek A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a január 8. és január 15. közötti időszakban 642 esetet láttak el, közülük 192 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 64 szív- és érrendszeri, 68 ideggyógyászati, 222 belgyógyászati, 82 gyerekgyógyászati, 43 nőgyógyászati, 30 pszichiátriai és […]

Háromszoros felüladózás

Csúnyán néz ki ugyan a volt Hungária szálló épülete, de kissé elszámolta magát a városháza: csupán 300 százalékos adót róhatnak ki a postahivatal tulajdonosára.

Új turisztikai attrakciók

Kastélyokkal, kúriákkal, vízimalmokkal, kézműves műhelyekkel bővítette kínálatát a Virtuális Székelyföld honlap. A Kovászna, Hargita és Maros megyei turisztikai látványosságait bemutatni hivatott virtuális felületen már csaknem ötven objektum panorámaképe tekinthető meg.

Bajos a haladás

Noha az egyetlen szentgyörgyi, nyíltan földrengésveszélyesnek nyilvánított Domb utcai tömbházon már dolgoztak egy adagot, a munkálatok távolról sincsenek befejezve.

Mindennapi életveszély

Újra a sepsiszentgyörgyi Oltmező utcában uralkodó állapotokra panaszkodott több, a környéken dolgozó olvasónk. Az illetékeseket arról kérdeztük, prioritásként kezelik-e a kialakult helyzetet, hiszen a panaszosok elmondása szerint naponta életveszélyben vannak.

Tervek Nagyajtán

Bihari Edömér nagyajtai polgármester beszámolójából az derül ki, hogy tervekben, elképzelésekben meglehetősen gazdag év elé néznek a község lakói. Vannak beruházások, melyek már folyamatban vannak, másokra ezután pályáznának – „ha minden jól sikerül”.

Legyen magyar kormányfő

Antal Árpád polgármester szerint, miután a román pártok bebizonyították, hogy nem képesek vezetni ezt az országot, a legjobb megoldás egy magyar miniszterelnök nevesítése lenne.

Nincs értelme kormányra menni

Tegnap Fejér László Ödön szenátor a nemrég felújított kézdivásárhelyi Bujdosó vendéglőben értékelte ki a tavalyi évet. A politikus úgy véli, az RMDSZ-nek nincs mit a kormányban keresnie.

Harc a hatalomért

Miután Sorin Grindeanu kormányával a saját párttársai végeztek, az utóbbi napok történései Mihai Tudose számára is húzósnak bizonyultak. Tegnapi lapzártánk idején még ülésezett a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CEx): több szociáldemokrata vezető is kérte összehívását, hogy megoldást találjanak a párton belüli konfliktusokra. Felmerült az is, hogy Tudosetől megvonják a politikai bizalmat, ami kapcsán a kormányfő kilátásba helyezte lemondását.  Ez megtörtént, lapzártánk után.

Háromszéki mézes gondok

A Kovászna Megyei Méhészek Egyesülete közgyűlésen tárgyalta meg aktuális gondjait. A Puskás Tivadar Szakközépiskolába összehívott gyűlésen az egyesület több mint száz tagjának alig fele jelent meg. Ők többféle problémát vetettek fel.

Kamu árkedvezmény

A megyei fogyasztóvédelem vezetősége tegnap sajtóközleményben számolt be decemberi ellenőrzéseiről: a hónap folyamán összesen 150 alkalommal ellenőriztek, illetve 27 panaszt jegyeztek.

Rakétakályha a menő

Mindig meg kell keresni a dolgok jó oldalát, így azon túl, hogy az enyhe és havatlan tél (leszámítva az elmúlt 2-3 napot – szerk.) nem kedvez a mezőgazdaságnak, el kell ismernünk, hogy a pénztárcánknak viszont igen, mert a fűtésszámla lehetne akár a kétszerese is. Mivel a napokban 5,6%-kal drágult a gáz, futottunk egy kört a fűtéskérdés körül.

Bölönben bővítenének

Bölönben az idei év legfontosabb feladata továbbra is az lenne, hogy kezdjék el az iskola épületének manzárdosítását. A tavaly a községnek nem sikerült előrelépnie ez ügyben, várják az építkezési engedélyeket, majd utána kiírnák a közbeszerzést a munkálatra.

A kuncsorgók járnak jól?

A központi költségvetésből 127 ezer lejjel kevesebbet kapott az idei évre az uzoni önkormányzat, mint a tavaly, egyéb veszteségekkel (mint a csökkent adóbevételek) 150 ezerre rúg a hiány.

Parlamenteken múlik

Az unitárius egyház a vallásszabadság meghirdetésének 450. évfordulójára Tordán összegyűlt vezetői egy-egy levélben keresték meg a román, a magyar és az Európai Parlamentet, amiben azt kérik, hogy saját hatáskörükben január 13-át nyilvánítsák a lelkiismeret és a vallásszabadság napjává. Hogy erre mennyi a valós esély, azt Kovács Istvántól, a Magyar Unitárius Egyház közügy­igazgatójától kérdeztük.