Archív fotó

Tegnap reggel rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, mely során új ügyvédet bíztak meg az önkormányzat képviseletével az úgynevezett Fortyogó-perben.
A céhes városbeli önkormányzatot a Fortyogófürdő volt bérlőjével, az Incitato Fortyogó Kft.-vel folytatott perben képviselő ügyvéd, a brassói Mândru Iancu több rendbeli halasztás után, betegség miatt visszamondta a megbízást, és mivel a legközelebbi tárgyalás péntekre van kitűzve, sürgősen új ügyvédet kellett fogadni. Amint arról már írtunk, a per tárgyát a komplexum felértékelése után megállapított összeg nagysága képezi.
A határozattervezetet előterjesztő Hegedűs Ferenc tanácsos, a gazdasági és jogi bizottság elnöke kifejtette, az önkormányzat felkért egy erre szakosodott céget az ingatlan felértékelésével, amely több mint 700 ezer euróra taksálta az épületet és a területet. Miután ezt Kovács Simon Attila, az Incitato Kft. tulajdonosa kifogásolta, ismét felbecsültették az ingatlant, amelyet ezúttal 540 ezer euróra taksáltak (Tavaly októbertől a cégnek 50%-ban Costantin Pătru volt városi tanácsos is tulajdonosa!) Ezt követően Kovács is felértékeltette a komplexumot, neki mintegy 100 ezer euróra becsülték az értékét. „Óriási különbség van a megállapított összegek között, és célunk egy reális ár megállapítása, hiszen egy négyhektáros területet beltelekként nem lehet 100 ezer euróért eladni”, magyarázta Hegedűs.
Megjegyezte, legutóbb a megyeszékhelyi törvényszék a céhes városbeli közjegyzőktől bekérte a komplexum szomszédságában az utóbbi években értékesített területek adásvételi szerződéseit, hogy rálátása legyen a valós árakra. Hozzátette, a helyi Laczkó-Dávid Géza ügyvéd 10 ezer lej plusz áfáért felvállalná az ügyet. A javaslatot a városatyák egyöntetűen elfogadták. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. április 11., 18:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Elore leirom hogy azt a pert LACKO Ur el fogja veszitteni es a Fortyogobol egy roman feszek lessz , ha nem igy lessz akkor BOKOR polgarmester urnak megengedem hogy TOJJON a FEJEMRE ellenkezo esetben pedig nyilvanosan felkerem hogy mondjon le a polgarmester ur

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hát, nagyon remélem, hogy Bokor úr használhatja majd a fejed árnyékszéknek. Nem azért mert azt szeretném, de azt sem, hogy a jóslatod beváljon.

  • User
   Dátum: 2018. április 12., 11:57
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Te csak nyugodtan remenykedj majd beszelgetunk amikor a per lezarul, de abban 100 %-os vagyok hogy a fejem NEM LESZ ARNYEKSZEK, mit szolsz PATRU miert lett tarstulajdonos az INCITATO KFT-nel, hat szomoru hirem az hogy, NEM AZERT HOGY VESZITSEN !!!

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 19:05
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem tudtam mi történt patruval amikor kilépett a tanácsból, nó meg nem szórta a puliszkát a fajtáinak….. hát tortára tért át és 1re nagyobb szeletet fog követelni a tortából! A romünok 89 után több földre tettek szert mint azelőtt! Hajrá rmdsz, hajrá korrupt vállalkozók, polgármesterek stb.szégyelljétek magatokat! Aki Kézdin a gyárak során vonul végig 1 darabig azt hiszi, h fantomváros,részben az is fiatalok és jól fizetett állások nélkül!

 • User
  Dátum: 2018. április 15., 14:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mit szokott mondani az ügyvéd tárgyalás előtt?! Nyerünk! Tárgyalás után…vesztett! Ellenkező esetben nem futná ilyen fényűző életre!

Ajánló

Sok tervet visszadobnak

Továbbra is hibáktól hemzsegő tűzvédelmi terveket, engedélyeztetési igényléseket kapnak kézhez a Kovászna megyei tűzoltóság szakemberei. Ezeket nem tudják jóváhagyni, így ha csökken is a tűzvédelem nélküli épületek száma Háromszéken, ez a folyamat csigatempóban zajlik, annak ellenére, hogy az igénylések 1,13%-kal nőttek az elmúlt év első negyedéhez képest.

Megbecsülendő kapcsolatok

A községvezetéssel fenntartott eddigi jó kapcsolatok okán Csoma Gergely csángókutató és Király Lajos, a kiszállás szervezője anyaországi orvos barátaikkal érkeztek csütörtökön Uzonba, akik déltől estig folyamatosan az ortopédiai panaszokkal érkező vagy onkológiai tanácsadást váró betegek rendelkezésére álltak.

Diplomácia és gazdaság

Mezőgazdasági, könnyűipari, turisztikai és fafeldolgozó vállalatok képviselőivel folytatott tárgyalásokat Andrei M. Grinkevich, Fehéroroszország bukaresti nagykövete, aki egy márciusi diplomáciai látogatás után tért vissza Háromszékre gazdasági kapcsolatok kialakítása céljából. A megyei és helyi önkormányzatok képviselőivel, illetve a prefektussal is elbeszélgetett. A nagykövet csütörtökön délelőtt a PRO WOOD Regionális Faipari Klaszter és a Holzindustrie Schweighofer vezetőivel találkozott. […]

Csemeteosztás Zabolán

Szombaton a Háromszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából Zabola község polgármesteri hivatalának udvarán őshonos gyümölcsfa csemetéket osztottak az érdeklődőknek, akik pillanatok alatt elkapkodták azokat.

Röviden

Elszaporodtak a kullancsok András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója érdeklődésünkre tegnap elmondta, a kórházi statisztika mellett személyesen is tapasztalja, hogy elszaporodtak a kullancsok. „Amikor gyermekek voltunk, folyton a szabadban játszottunk, tudtuk, hogy van kullancs, de csupán minden szökőévben hallottunk kullancscsípésről. Mostanság ha a kutyámmal végigmegyek a város utcáin, parkjain, már […]

A motiválás fontossága

A motiváció mint az eredményesség kulcsa címmel szervezett tudományos konferenciát Kovászna Megye Tanácsa Kézdivásárhelyen. A kétnapos eseményen mintegy négyszáz pedagógus és szakember vett részt az ország tizenkét megyéjéből és a határon túlról.

Minek a túlóra?

Ötszáztizenhat személy vett részt a munkaerő-foglalkoztatási hivatal pénteki munkabörzéjén, de az alkalmazók nagy része csalódottan távozott a szentgyörgyi, Vadász utcai sportcsarnokból.

Közösségi nap Baróton

Közel négyszáz facsemetét ültettek el szombaton baróti és más erdővidéki településekről érkezett fiatalok és segítőik a város határában található Keleti-tó partján, a Barót-patak mentén, a bányahíd és a baptista templom közötti szakaszon, a városi strand területén, valamint játszóterek közelében. Az önkéntes megmozdulással a szervező Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) a Föld napja (április 22.) előtt is tisztelgett.

Eltűntek a tévécsatornák

Több kézdivásárhelyi olvasónk is panaszkodott, hogy miután a NextGen szolgáltatónál az analóg és digitális adásrács csatornáinak a sorrendje megváltozott, már nem tudják nézni a magyar adókat, illetve a Polyp televíziót.

Három nap a környezetért

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület kilenc éve útjára indított, háromnapos eseményének, a Tavaszi Zöld Napoknak középpontjában a környezettudatosság, a sport és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása áll.

„Jóhiszemű hamis riasztók”

Tegnap a háromszéki tűzoltóság vezetősége megtartotta negyedéves beszámolóját: kiderült, hogy az árvíz komolyan próbára tette a lánglovagokat, ám összességében nem mondhatni, hogy zsúfoltabb periódust tudnak maguk mögött, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Röviden

Idén is adnak érdemdíjat A tegnap megtartott soros tanácsülésen a fürdőváros képviselői testülete, az ünnepekre és vakációra hivatkozva meghosszabbította a Kovászna város érdemdíj igénylésnek benyújtási határidejét április 15-ről április 27-re, déli 12 óráig. Az érdemdíj Kopacz Levente RMDSZ-es tanácsos több éve született kezdeményezése, aminek értelmében a fürdőváros polgármesteri hivatal fejenként 500 lejes pénzjutalmat ad négy […]

Az Európa Tanács viziten

Kulcsár-Terza József és Benkő Erika háromszéki képviselők a magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatták az Európa Tanács (ET) emberi jogi delegátusát. A vendégek az ET Romániáról készülő jelentése apropóján érkeztek, a román képviselőház emberi jogi bizottsága előtt megtartott találkozón képviselte magát a roma kisebbség és a kormánypárt is.

Baj van a kódexszel

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint tartalmilag több gond is van a kormány által előterjesztett közigazgatási törvénykönyvvel.

Tavaszi munkák Vargyason

Vargyas polgármesterét, Sütő Levente Lehelt arról kérdeztük, milyen időszerű munkálatok zajlanak a faluban, milyen tennivalók akadtak a tavaszi idő beálltával.