Archív fotó

Tegnap reggel rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, mely során új ügyvédet bíztak meg az önkormányzat képviseletével az úgynevezett Fortyogó-perben.
A céhes városbeli önkormányzatot a Fortyogófürdő volt bérlőjével, az Incitato Fortyogó Kft.-vel folytatott perben képviselő ügyvéd, a brassói Mândru Iancu több rendbeli halasztás után, betegség miatt visszamondta a megbízást, és mivel a legközelebbi tárgyalás péntekre van kitűzve, sürgősen új ügyvédet kellett fogadni. Amint arról már írtunk, a per tárgyát a komplexum felértékelése után megállapított összeg nagysága képezi.
A határozattervezetet előterjesztő Hegedűs Ferenc tanácsos, a gazdasági és jogi bizottság elnöke kifejtette, az önkormányzat felkért egy erre szakosodott céget az ingatlan felértékelésével, amely több mint 700 ezer euróra taksálta az épületet és a területet. Miután ezt Kovács Simon Attila, az Incitato Kft. tulajdonosa kifogásolta, ismét felbecsültették az ingatlant, amelyet ezúttal 540 ezer euróra taksáltak (Tavaly októbertől a cégnek 50%-ban Costantin Pătru volt városi tanácsos is tulajdonosa!) Ezt követően Kovács is felértékeltette a komplexumot, neki mintegy 100 ezer euróra becsülték az értékét. „Óriási különbség van a megállapított összegek között, és célunk egy reális ár megállapítása, hiszen egy négyhektáros területet beltelekként nem lehet 100 ezer euróért eladni”, magyarázta Hegedűs.
Megjegyezte, legutóbb a megyeszékhelyi törvényszék a céhes városbeli közjegyzőktől bekérte a komplexum szomszédságában az utóbbi években értékesített területek adásvételi szerződéseit, hogy rálátása legyen a valós árakra. Hozzátette, a helyi Laczkó-Dávid Géza ügyvéd 10 ezer lej plusz áfáért felvállalná az ügyet. A javaslatot a városatyák egyöntetűen elfogadták. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. április 11., 18:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Elore leirom hogy azt a pert LACKO Ur el fogja veszitteni es a Fortyogobol egy roman feszek lessz , ha nem igy lessz akkor BOKOR polgarmester urnak megengedem hogy TOJJON a FEJEMRE ellenkezo esetben pedig nyilvanosan felkerem hogy mondjon le a polgarmester ur

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hát, nagyon remélem, hogy Bokor úr használhatja majd a fejed árnyékszéknek. Nem azért mert azt szeretném, de azt sem, hogy a jóslatod beváljon.

  • User
   Dátum: 2018. április 12., 11:57
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Te csak nyugodtan remenykedj majd beszelgetunk amikor a per lezarul, de abban 100 %-os vagyok hogy a fejem NEM LESZ ARNYEKSZEK, mit szolsz PATRU miert lett tarstulajdonos az INCITATO KFT-nel, hat szomoru hirem az hogy, NEM AZERT HOGY VESZITSEN !!!

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 19:05
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem tudtam mi történt patruval amikor kilépett a tanácsból, nó meg nem szórta a puliszkát a fajtáinak….. hát tortára tért át és 1re nagyobb szeletet fog követelni a tortából! A romünok 89 után több földre tettek szert mint azelőtt! Hajrá rmdsz, hajrá korrupt vállalkozók, polgármesterek stb.szégyelljétek magatokat! Aki Kézdin a gyárak során vonul végig 1 darabig azt hiszi, h fantomváros,részben az is fiatalok és jól fizetett állások nélkül!

 • User
  Dátum: 2018. április 15., 14:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mit szokott mondani az ügyvéd tárgyalás előtt?! Nyerünk! Tárgyalás után…vesztett! Ellenkező esetben nem futná ilyen fényűző életre!

Ajánló

Röviden

Lefújták a magyar településnevet Szinte nem telik el úgy év, hogy ne történjen nacionalista indíttatású rongálás Kézdivásárhelyen. Szombatra virradólag az oroszfalvi kijáratnál található településnév-tábla esett ennek áldozatául, ismeretlen tettes lefestette a kétnyelvű táblán szereplő magyar helységnév-feliratot. Vélhetően valaki megzavarhatta a rongálót, így csak a Kézdi feliratot fújták le piros festékszóróval. A városháza megpróbálta lemosni festékoldóval […]

Szavazzunk lelkiismeretünk szerint

Az RMDSZ kialakította álláspontját az október 6-7-i népszavazás kapcsán – tájékoztat a szövetség pénteki közleménye. “Az RMDSZ azt kéri szavazóitól, éljenek demokratikus jogukkal, vegyenek részt a referendumon, és szavazzanak lelkiismeretük szerint” – hangsúlyozta a Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülését követően Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke. Az erdélyi magyar közvéleményt élénken foglalkoztatja és megosztja ez […]

Kártérítés a medvetámadások sérültjeinek

Az RMDSZ törvényjavaslatot terjeszt elő, hogy kártérítést kapjanak a vadállattámadásokban, elsősorban a medvetámadásokban megsérült személyek – jelentették be csütörtökön csíkszeredai sajtóértekezletükön Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő. Tánczos rámutatott: jelenleg a kártérítések az anyagi károkra korlátozódnak, és sehol sincs szó arról, hogy segítséget kapjanak azokat az embereket, akikre rátörtek a vadak, elsősorban a medvék. […]

Elsüllyedt egy hajó Tanzániában

A Viktória-tavon történt szerencsétlenségben az első hírek 42 ember halálról szólnak, de egyelőre felfüggesztették az áldozatok keresését. Elsüllyedt egy komphajó csütörtökön Tanzániában, a Viktória-tó egyik kikötőjében, a szerencsétlenség következtében legalább 42 ember fulladt vízbe. Kormányzati források szerint a halálos áldozatok végső száma akár a kétszázat is meghaladhatja. A BBC szerint a hajón több mint 400-an […]

Röviden

Tűz Pákéban Szerdáról csütörtökre virradóra egy közel négy órán át tartó tűzoltáson serénykedtek Pákéban a háromszéki tűzoltók. A helyszínen egy istálló (60 négyzetméteren károsult), egy raktárhelyiségnek használt építmény (40 négyzetméteren), illetve egy lakóház tetőszerkezete (60 négyzetméteren) gyulladt ki. Fennállt a veszély, hogy a lángok más épületekre is átterjednek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság […]

Szabad a hajtás

Mint arról már korábban beszámoltunk, a sertéspestis terjedése miatt országos szinten megtiltották a vaddisznó-hajtóvadászatot. Ezt a tilalmat a napokban oldották fel az illetékesek.

Ismét aláírásokat gyűjtenek

Újabb aláírásgyűjtésbe kezdett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), melynek révén teret adnának az új embereknek a politikában, de a választási törvényt is megváltoztatnák. Erről számoltak be szerdán az alakulat helyi képviselői.

Most tűzoltó lehetsz!

Növekedett a Kovászna megyei tűzoltóságnál a beavatkozások száma, de a reakcióidejük is hosszabb, számoltak be a romániai tűzoltók napján tartott sajtótájékoztatón az illetékesek.

Novemberre halasztották

Miután az afrikai sertéspestis megjelent a szomszéd megyében, és a hatóságok többfelé mindenféle vásárt, elsősorban állatvásárt betiltottak, elhalasztották a hagyományos kolbászfesztivált is. A szervezők egyelőre abban reménykednek, hogy novemberben megtarthatják a húsparádét.

Elutasítják a védőoltást

Véget sem ért a himlőjárvány, máris elkezdődött egy újabb – mondta dr. Lucia Şereş, a háromszéki háziorvosok egyesületének elnöke. A gyerekorvos továbbra is az oltások fontosságát hangsúlyozza.

Levél a képviselőkhöz

Még a neve is elveszhet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek (MOGYE), ha véglegesítik az intézmény összevonását a Petru Maior Egyetemmel – hívják fel a figyelmet a MOGYE szenátusának tagjai. A testület levéllel fordult Borbély Lászlóhoz és más RMDSZ-elöljárókhoz, hogy intézkedjenek, „amíg nem késő”.

Eldőlt az orvosi sorsa?

Az oktatási minisztérium megtörténtnek tekinti a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemnek a MOGYE általi bekebelezését. Ez egy nemrégiben elfogadott kormányhatározatból derül ki. A Maszol információi szerint a két héttel ezelőtti kormányülésen a felsőoktatásért felelős államtitkárság az oktatási minisztérium belső működési szabályzatához kapcsolódó kormányhatározathoz csatolta az akkreditált felőoktatási intézményeket listázó mellékletet, amelyben a Petru Maior Egyetem már […]

Megszűnik a MOGYE?

Nyílt levélben kéri Borbély László miniszterelnöki tanácsos közbenjárását Benedek Imre, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) professzora, annak érdekében, hogy az egyetem megmaradjon önálló intézményként és ne olvasszák egybe a Petru Maior Egyetemmel.   A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben a professzor felhívja a figyelmet, hogy tudomása szerint, a tegnapi kormányülésen elfogadták a MOGYE és a […]

Bírságolás következik

Olvasónk jelezte, hogy Sepsiszentgyörgy központjában olyan vendéglőben járt, ahol a bejárati ajtóra ki volt függesztve, hogy az egység tűzvédelmi engedély nélkül működik. Feltette a kérdést, hogy ez milyen veszélyekkel jár, mi pedig az illetékesektől érdeklődtünk.

Inasokat keresnek

Szeptember 26-án inasoknak szervez állásbörzét a munkaerő-foglalkoztatási hivatal a Dália utcai képzőközpontban, közölte Kelemen Tibor igazgató a havi munkaügyi sajtótájékoztatón.