Archív fotó

Tegnap reggel rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, mely során új ügyvédet bíztak meg az önkormányzat képviseletével az úgynevezett Fortyogó-perben.
A céhes városbeli önkormányzatot a Fortyogófürdő volt bérlőjével, az Incitato Fortyogó Kft.-vel folytatott perben képviselő ügyvéd, a brassói Mândru Iancu több rendbeli halasztás után, betegség miatt visszamondta a megbízást, és mivel a legközelebbi tárgyalás péntekre van kitűzve, sürgősen új ügyvédet kellett fogadni. Amint arról már írtunk, a per tárgyát a komplexum felértékelése után megállapított összeg nagysága képezi.
A határozattervezetet előterjesztő Hegedűs Ferenc tanácsos, a gazdasági és jogi bizottság elnöke kifejtette, az önkormányzat felkért egy erre szakosodott céget az ingatlan felértékelésével, amely több mint 700 ezer euróra taksálta az épületet és a területet. Miután ezt Kovács Simon Attila, az Incitato Kft. tulajdonosa kifogásolta, ismét felbecsültették az ingatlant, amelyet ezúttal 540 ezer euróra taksáltak (Tavaly októbertől a cégnek 50%-ban Costantin Pătru volt városi tanácsos is tulajdonosa!) Ezt követően Kovács is felértékeltette a komplexumot, neki mintegy 100 ezer euróra becsülték az értékét. „Óriási különbség van a megállapított összegek között, és célunk egy reális ár megállapítása, hiszen egy négyhektáros területet beltelekként nem lehet 100 ezer euróért eladni”, magyarázta Hegedűs.
Megjegyezte, legutóbb a megyeszékhelyi törvényszék a céhes városbeli közjegyzőktől bekérte a komplexum szomszédságában az utóbbi években értékesített területek adásvételi szerződéseit, hogy rálátása legyen a valós árakra. Hozzátette, a helyi Laczkó-Dávid Géza ügyvéd 10 ezer lej plusz áfáért felvállalná az ügyet. A javaslatot a városatyák egyöntetűen elfogadták. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. április 11., 18:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Elore leirom hogy azt a pert LACKO Ur el fogja veszitteni es a Fortyogobol egy roman feszek lessz , ha nem igy lessz akkor BOKOR polgarmester urnak megengedem hogy TOJJON a FEJEMRE ellenkezo esetben pedig nyilvanosan felkerem hogy mondjon le a polgarmester ur

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hát, nagyon remélem, hogy Bokor úr használhatja majd a fejed árnyékszéknek. Nem azért mert azt szeretném, de azt sem, hogy a jóslatod beváljon.

  • User
   Dátum: 2018. április 12., 11:57
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Te csak nyugodtan remenykedj majd beszelgetunk amikor a per lezarul, de abban 100 %-os vagyok hogy a fejem NEM LESZ ARNYEKSZEK, mit szolsz PATRU miert lett tarstulajdonos az INCITATO KFT-nel, hat szomoru hirem az hogy, NEM AZERT HOGY VESZITSEN !!!

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 19:05
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem tudtam mi történt patruval amikor kilépett a tanácsból, nó meg nem szórta a puliszkát a fajtáinak….. hát tortára tért át és 1re nagyobb szeletet fog követelni a tortából! A romünok 89 után több földre tettek szert mint azelőtt! Hajrá rmdsz, hajrá korrupt vállalkozók, polgármesterek stb.szégyelljétek magatokat! Aki Kézdin a gyárak során vonul végig 1 darabig azt hiszi, h fantomváros,részben az is fiatalok és jól fizetett állások nélkül!

 • User
  Dátum: 2018. április 15., 14:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mit szokott mondani az ügyvéd tárgyalás előtt?! Nyerünk! Tárgyalás után…vesztett! Ellenkező esetben nem futná ilyen fényűző életre!

Ajánló

Röviden

Akcióban a közlekedés biztonságáért Megelőző munkát folytattak az egyenruhások a háromszéki utakon, áll a közleményükben. A július 9–15. közé eső időszakban 279 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak ki, köztük 123-at gyorshajtásért, de 40 gyalogos és biciklis is fizetett. Begyűjtöttek 25 hajtásit és 4 forgalmi engedélyt. << Kegyeleti parkkal bővítenek Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi […]

Ezúttal nem jelentettek

Egy sepsiszentgyörgyi férfi arról értesítette a helyi médiát, hogy gumikesztyű darabokat talált a disznóhúsból készült virsliben. Az illetékesektől érdeklődtünk.

Elektronikus személyi

A sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi demokráciaközpontokban lehetőség van aktiválni az új magyar elektronikus személyi igazolványt – közölte tegnapi sajtóértekezletén Szakács Zoltán. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sepsiszéki elnöke szerint folyamatosan igény mutatkozik a dokumentum iránt.

Kevés mézre van kilátás

Hiába szeretnénk jó hírt közölni, nem biztat bőséges mézterméssel Deák Mihály, a Kovászna megyei méhészegyesület elnöke.

A küzdelmet folytatni kell!

Mellbevágóan kevesen voltunk július 12-én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. Ezer egynéhány ember ugyanis túl kevés ahhoz, hogy a minket elnyomó és egyre inkább megfélemlíteni akaró hatalmat megtorpanásra kényszerítse. A gyér részvétel pedig azért is aggasztó, mert ezúttal mindhárom erdélyi magyar párt, […]

Új lelkész Fotosmartonoson

Pár hete megüresedett a Gidófalva községhez tartozó falu református lelkészi állása, a gyülekezet Nagy János hidvégi lelkipásztort (fotónk) hívta meg. A tiszteletes gondolkodási időt kért, majd elfogadta a meghívást. Rövid bemutatkozó interjúra kértük fel.

A Hatodnál kezdték

Többen is panaszkodtak az elmúlt időszakban az erdővidéki utak állapotára, arra, hogy azok sok helyen gödrösek, tönkreteszik a gépjárműveket. Bár bürokratikus okok miatt kissé megkésve, de a Kovászna megyei út- és hídügyi vállalat elkezdte a nyári útjavítási-és útkarbantartási munkálatokat Erdővidéken.

Minden maradt a régiben

Az utóbbi időben béke és nyugalom van a juhászok és a vadászok között kialakult konfliktusban, bár az egész inkább amolyan vihar előtti csendre hasonlít. A nézeteltérés abban gyökerezik, hogy a juhászok egy része rendszeresen feleteti nyájával azt az eledelt, amit a vadászok kihordanak az erdőbe azért, hogy a vaddisznóknak legyen, amit enniük, és ne jöjjenek le a földekre.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Csütörtökön 16:45 A Hangya és a Darázs (angol-amerikai akciófilm, 118 perc, 2018, r. f.), 17:00 Haverok harca (amerikai vígjáték, 100 perc, 2018. r. f.), 18:45 Budapest Noir (magyar krimi-dráma, 95 perc, 2017, r. f.), 19:15 Arcélek, útszélek (francia dokumentumfilm, 89 perc, 2017, r. f.), 21:00 Felhőkarcoló (amerikai akciófilm, 102 perc, 2018, m. sz.), […]

Röviden

Vállalkozz Erdélyben! Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen elkezdődtek az ingyenes vállalkozói tanfolyamok, amelyek eredményeként 34 200 eurós támogatást lehet nyerni egy új vállalkozás létrehozására. A szabadságolások időszaka ellenére sokan azt választották, hogy részt vegyenek a Vállalkozz Erdélyben projektben, és tanuljanak a vállalkozói képzés első csoportjaiban, amelyeket a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sepsiszentgyörgyi székhelyén vagy a kézdivásárhelyi […]

Kisebbségi nyár

Nyilván kell egy kis lazítás, napon nyújtózkodás még az erdélyi magyarok Bukarestbe delegált parlamenti képviseletének is. Nem lehet az év minden egyes napján – a légkondizott felsőházban vagy az alsóban – teljes nehézfegyverzetben, súlyos mappatömbökkel felvértezve állandó jelleggel a nemzeti megmaradásért küzdeni. Főleg úgy nem, hogy a román kollégáknak is véges a tűrőképességük, na meg […]

Kilenc tetemre akadtak

Múlt héten jelezték a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatalnak, hogy Lisznyópatakon feltehetőleg farkasok támadtak juhokra, és 25 állatot szétmarcangoltak. A helyszínen egyelőre nem igazolódott a lejelentett kár nagysága.

Harc az állásokért

Közzétette az oktatási minisztérium a címzetes és helyettes tanári állásokra kiírt versenyvizsgák előzetes eredményeit. (Viszonylagosan) jól teljesítettek a Kovászna megyei pályázók.

Egyszerű, hatásos lazítás

Nagyon sok ember összefogásával és munkájával, a MOL Romania Közösségért Alapítványának finanszírozásával látványos eredményeket sikerült elérni a szentgyörgyi speciális óvoda és iskola halmozott fogyatékkal élő gyermekeinél. Elindítói lezárták és kiértékelték A zene, ami belőlünk fakad élményterápiás programot.

Röviden

Itt szemétnek helye nincs! Hétfőn a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ munkatársai a Rétyi Nyír természetvédelmi területéről több mint 1 köbméter hulladékot szedtek össze, és vittek a Rétyi Polgármesteri Hivatal szeméttárolóiba. A leginkább PET-palackokból álló szemét nagy részét a Feketeügy legutóbbi áradása során hozta és hagyta hátra a gát mentén. << Heti sürgősségek A megyei […]