Pénteken háromnapos ünnep kezdődik Erdővidék központjában

Háromnapos ünnep várja a hétvégén Erdővidék központjának lakóit és az ide látogatókat. A szervezők idén is koncertekkel, sporteseményekkel, változatos igényeket kielégítő előadásokkal készültek. Újdonság, hogy a központi színpad mellett Erdővidék Múzeumának udvarán is lesznek rendezvények. A múzeumudvari „családszigeten”, ahogy a neve is utal rá, minden korosztály képviselői találnak szórakoztató programot.

A rendezvény pénteken 15 órakor kezdődik a városközpontban felállított színpadon, mindenekelőtt gyermekeknek szóló programokkal, a baróti Cimbora-óvoda és a Gaál Mózes Általános Iskola előadásaival. Utánuk a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház bábjátéka, majd a baróti Tanulók Házának műsora következik. 19 órától a baróti Anarchy együttes, majd László Attila koncertezik, a napot utcabál zárja. Erdővidék Múzeumának kertjébe 17 órától várják az érdeklődőket: lesz borkóstolás, amit Cover’n cover-koncert követ.
Szombaton délelőtt különböző sportrendezvényeket szerveznek, a központi színpadon 12 órától kezdődik a program fúvószenével, majd a hivatalos köszöntőkkel, hagyományőrzők, táncosok felvonulásával folytatódik. A néptáncok kedvelőit 14 órától várják a színpadhoz: csángó néptáncosok lépnek fel, a Bujka énekegyüttes énekel. 17 órától éjszakába nyúlóan koncertek, szórakoztató műsorok következnek: a Hit-Factory-t, a csíkszentgyörgyi Székely Góbékat, a Deep Height és a 4S Street együtteseket, a sarkadi Grund zenekart láthatják-hallhatják. Gazdag program kínálkozik a múzeumkertben is. 11 órától sétát szerveznek a Közép-Víz utcába, a Mátyás királyra emlékeztető kereszthez, aztán az Arany Griff Rend reneszánszkori bemutatója következik, de kézművesműhely-munkákkal (fényképezés, agyagozás, nemezelés, festés), performansszal is várják az érdeklődőket, este pedig az Evilági együttes és a Koszika&The Hotshots koncertezik.
Vasárnap délelőtt tartják a Kászoni Zoltán emlékére szervezett horgászversenyt a Pumpaházi tavon, és a hagyományos főzőversenyt a posta épülete mögött. A központi színpadon 14 órától a Baróthoz tartozó falvak műkedvelői, valamint a Wesselényi Miklós-kórus lépnek fel, aztán a Syncron táncegyüttes, Bogyor Gábor, Bogyor Dániel, a Bujka énekegyüttes és a Heveder zenekar szórakoztatja a közönséget. 18.30-tól a Térerő együttes, aztán Nagy Feró és a Beatrice koncerteznek. A múzeum udvarán délelőtt 10 órától gyermektáncházat tartanak.
A Barót Napok idei eseménysorozatához tartozik a ma, csütörtökön 18 órától, a baróti római katolikus templomban sorra kerülő Kájoni Consort-koncert, valamint a Zöldikék környezetvédelmi vetélkedő honap délután.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Ismét jó célért tekertek

Amint arról írtunk, csütörtökön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzattal negyedik alkalommal rendezte meg a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

Piknik az Avas-tetőn

A szervezők a pénteki esős időjárás miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a Szent Iván-éji álomra keresztelt, szombati rendezvényt, ami Almás és Lemhény közös falunapjaként is felfogható. Ennek ellenére pár száz ember így is felment a tetőre, ahol végül tábortüzet is gyújtottak.

Hatékony manipulálás

Menti a bőrét a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, azért módosítják a Büntetőeljárási törvénykönyvet – legalábbis ettől hangos a közélet, ezért tüntetnek ezrek naponta az utcán. Ez „jól hangzik”, csak torz, és hatékony manipulálás eredménye – mondta pénteki sajtóértekezletén Márton Árpád.

Tíz év a város életében

Az elmúlt évtized megvalósításairól beszélt legutóbbi sajtóértekezletén a sepsiszentgyörgyi polgármester. Antal Árpád majdnem napra pontosan tíz éve tette le a polgármesteri esküt.

Nem történt támadás

Közösségi oldalakon egyre gyakoribb az elcsatangolt, a gazdijukat „kereső” fajkutyák fényképe. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a szépmezői kutyamenhelyen nőtt-e a fajkutya-befogások száma.

Ismét dübörögtek a lóerők

Hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg a Klausenburg Retro Racing névre hallgató retróautó-bemutató és -verseny hetedik kiadását, amely a szombat délelőtti eső ellenére ismét sikeresnek bizonyult.

Székelyföld értékei Manchesterben

Különböző zenei és művészeti műfajt képviselő, Kovászna megyéhez köthető produkciók is szerepeltek a második manchesteri Góbéfesten, amelyet idén a családoknak szóló fesztiválként hirdettek meg. Székelyföld kulturális nagykövetei ezen a hétvégén belakták Manchester főterét, ahol vasárnap délig több mint tízezren fordultak meg.

Röviden

Harc egy kicsi ráadásért A kedden közzétett képességvizsga-eredmények után a nyolcadikos diákok összesen 142 óvást tettek le: 31 esetben a magyar nyelv és irodalom, 61 esetben a román, 50 esetben a matematika dolgozatra kapott jegyüket fellebbezték meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A végleges eredményeket június 23-án teszik közzé. << Illemtantábor Az RMDSZ Kézdivásárhelyi […]

Átlátható lesz a pálya

Idén július 13-a és 15-a között kerül sor a Székely vágtára – jelentették be újfent tegnapi sajtóértekezletükön a szervezők. Sztakics Éva és Demeter János elmondta azt is, hogy idén elmarad a szombat esti nagyelőadás, amelynek az lesz a „járulékos következménye”, hogy színpad hiányában mindenhonnan jobb rálátás nyílik a pálya teljes hosszára.

Kell a pénz közművesítésre

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülése az önkormányzat által év elején kiírt totem-pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött.

Amikor bekopog a rendőr

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Tíz év a város életében

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.

Veszélyes kútvizek

Háromszéken számtalan kút vize baktériumokkal, nitritekkel, nitrátokkal, ammóniával fertőzött, az elemzésre bevitt vízminták 95%-a ilyen, tudtuk meg a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda szakembereitől.

Most lenne alkalom

Bár a kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben, a fontos törvények megszavazásánál az RMDSZ segítségét kérik. Ilyen esetben alkalom lenne megerősíteni a magyarság szempontjából fontos előírásokat – vélik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői.

Nyáron szekeret, télen szánkót

Gázáremelésről szólnak a híradók – eddig sem volt olcsó a fűtés, semmilyen formájában –, ezt pedig feltételezhetően a kritikusan alulfizetett háromszéki lakosság megsínyli. Mégis, miért állt le a tömbházak szigetelésének folyamata Szentgyörgyön? – érdeklődtünk az illetékeseknél.