A pálya előtti tér kialakításán vasárnap is dolgoztak a munkások

Úgy tűnik, még a műjégpálya előtti tér is elkészül, mire az érdeklődők használatba vehetik Kézdivásárhely új sportlétesítményét. Most a tűzoltóság köti a kereket, egyelőre nem adtak működési engedélyt.

A műjégpálya teljes egészében elkészült, már a jég is három hete le van öntve, a tűzoltóságnak az átvételnél jelen levő képviselői azonban egyelőre nem adtak működési engedélyt, anélkül a pályát nem lehet megnyitni.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: a tűzoltók a bukaresti Colectivben történt tűzeset miatt rendkívül komolyan veszik a törvényt, és több kifogásuk is támadt.
– Ahol teát vagy kávét lehetett volna fogyasztani, hőálló gipszkartont kell felszerelnünk. A meglévő kijáratok mellé egy újat is kell vágnunk a falba, a nyílásba pedig egy olyan speciális ajtónak kell kerülnie, ami az országban nem is kapható, külföldön gyártják le rendelésre – részletezte a gondok egy részét a polgármester.

Értesülésünk szerint abba is belekötöttek, hogy a mennyezetet tartó acélszerkezet nincs hőálló (!) anyaggal bevonva. Jelen pillanatban Kézdivásárhelynek van egy öt és fél millió euróból elkészült modern műjégpályája, amit nem lehet használni. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
   Dátum: 2017. november 22., 11:18
   ÉRTÉKELÉS: 11

   A tervező is és a kivitelező is ismerte a törvényt, ami a szerződés aláírása pillanatában volt, de sajnos hazánkban ezek a törvények naponta változnak és a tűzoltóság az aktuális törvény előírásait követeli meg! A kivitelező jelenleg önköltségén végzi az átalakításokat, amit addig nem lehet kifizetni, míg át nem lesz adva.. tehat neki is az az érdeke, hogy mihamarabb meglegyen.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 18:52
  ÉRTÉKELÉS: 1

  5,5 misi?! 1 elég lett volna max 1 pályára a többiből jobb lett volna az utakat megjavítani,futta volna belőle! h nincs működési engedély? Amikor én neki fogtam építeni a hivatalukban még az apró betüket is betartatták a városrendészeten(jól is tették),de az ők házuk táján is tegyék meg! Olyan ajtó kell amit csak külföldön gyártanak le…na ne etessenek hagyják nyítva! Az aula stb építésében ászok.miért nem alakítanak a terven?! Nincs engedély? Én láttam olyan filmet,h lángoló jég…Na csak kár,h nemSteven Segalok irányítanak titeket!

 • User
  Dátum: 2017. november 23., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Aki elcsomagolta az ot es fel milliot es a polgarmeseri hivatal epitkezesi irodajanak alkalmazotjai illett volna ezeket a rendelkezeseket ismerni es figyelembe venni.Ha egy kerti budira kerünk engedélyt akkor a törvények betartása már lassan azaroganciát surolja az egyes alkalmazottak pedig ugy viselkednek mintha az ök telkére szeretnénk szarni.

 • User
  Dátum: 2017. november 26., 22:36
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Latszik nem volt dolgod ” tuzoltokkal” ( meg ott es rovidzarlatra fogjak a tuzet hol villany sincs) me akkor nem baromoznal.Vallalkozo haverom panaszolta hogy ket honapig csereltetek az ajtokat hol ki hol be kellett nyiljsnak mar azon volt hogy hagy mindent a francba a “szakik” veget. Enyit a kotoszkodesrol. Ha a JEGPLYA legeg akkor nagy baj van,plane ha a gerendak es meg gyulnak.

Ajánló

Drágul a parkolás

A jövő évtől Sepsiszentgyörgyön emelkednek a parkolási díjak, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester. A parkolási díjból begyűlt összeget oktatásra, a fogyatékkal élők és a kerékpárosok támogatására fordítják. Nagyjából 800 ezer lejnyi bevétellel számolnak.

Járulékos gondok

Év végi költségvetés módosításról, illetve a 131-es út újjáépítésének pályázata kapcsán egy járulékos határozat elfogadásáról döntöttek csütörtökön a baróti tanácsosok. Emellett „járulékos” gondok is szóba kerültek.

Lesz vakációs csekk!

A turisztikai miniszter ígérete szerint az üdülési jegyeket 2018 első évnegyedében osztják ki a közalkalmazottaknak. Ez az ígéret annyival „súlyosabb”, mint a korábbiak, hogy – állítólag – a szükséges anyagi fedezetet belefoglalták a 2018-as költségvetés tervezetébe.

Röviden

Gyereket ütött el Csütörtökön 13.30-kor a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcában történt baleset. Egy 76 éves sofőr, aki a Penny felől közlekedett a Lidl üzlet felé, egy útfestéssel és táblával is jelzett gyalogátjárón ütött el egy 9 éves gyermeket, aki szerencsére a bal térdén szerzett horzsolásokkal és ütéssel megúszta. A sofőr alkoholtesztje negatív volt, gondatlanságból elkövetett testi […]

Lemondott két tanácsos

Kézdivásárhely tanácsa tegnap tartotta idei utolsó ülését, melyen a legfontosabb döntés a jövő évtől esedékes helyi adók emelését érintette.

Elköltöztették a várostáblát

Csíkszereda irányába szerdán elhelyezték a várostáblát a korábbi helyéről a Sepsi Aréna előtti útszakaszra, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

„Csak” juhokat ölnek

Aránylag csendes, „medvementes” hetek voltak az elmúlt időszakban – legalábbis az Olt menti településeken. A medve Dálnokba járt be, és „csak” néhány juhot s tucatnyi baromfit pusztított el.

Januártól nyit a rendelő

Arról már írtunk, hogy a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat által működtetett szépmezői kutyamenhelyet egy orvosi rendelővel bővítették volna, ám a bukaresti engedély több hónapon át késett, most úgy tűnik ez az akadály elhárult.

Baj van a hódokkal

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal szervezésében kedden egész napos tanácskozáson vitatták meg, mi a teendő a környéken elszaporodott és károkat okozó hódokkal.

Nőnek a szakadékok

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a mindenkori kormányok szociálpolitikájának köszönhetően az évek során kialakult egy úgynevezett szegénységi spirál. Ezt pedig csak bátor döntésekkel lehetne megszakítani, ellenben úgy tűnik, hogy jelen pillanatban alkalmatlan erre a politikai osztály.

Röviden

Gyanús csomag az úttesten Tegnap délután Sepsiszentgyörgyön, a Szemerja negyedben egy, a Kolcza vendéglő mellett, az útszélen hagyott gyanús csomag miatt riasztották a tűzszerészeket. A fekete bőröndnek kinéző csomagot egy ideig kerülgették az autók, majd megjelent a rendőrség készenléti csoportja, a rendőrség és a tűzszerészek és lezárták mind az autós, mind a gyalogos forgalom elől […]

Kiállta a bizalom próbáját

Kovászna Megye Tanácsának képviselőtestülete legutóbbi ülésén jóváhagyta a Barótot Vargyason keresztül Hargita megyével összekötő út korszerűsítésére vonatkozó pályázat gazdasági műszaki mutatóit. A 17 kilométeres útszakasz felújítása 47 millió lejbe kerül.

Az öregség örömei

Hétfőn a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi idősgondozó szolgálata régiós karácsonyi ünnepségre invitálta a város közelségében élő ápoltjait. Tegnap hasonló találkozót szerveztek Kovásznán, ma az erdővidékieknek pedig Baróton.

Az óvodák megújulásáért

Egy éve indult el Magyarország Kormányának támogatásával a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program, melynek kivitelezésére Erdélyben az RMPSZ-t kérték fel stratégiai partnerül. E program második szakaszában, az ingatlanberuházások és -fejlesztések (óvodák, bölcsődék), játszóterek, zöldövezetek kialakítása mellett hangsúlyos szerepet kap az óvónők képzése is.