Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A székely öröme

Húsvét elteltével az erdélyi magyarságot is megfeszítették. Megint! Azt, hogy mennyire kell komolyan venni ezt a lekezelő nyű-szítást, az már lélektani kérdés. Az a bizonyos december 5-i nemes megtagadás után talán mi, székelyek tudjuk a legjobban átlátni a mostani anyaországi helyzetet. Nem vitás: akkor is fájt, most is fáj.  Kívülről-belülről megtagadva, hazátlan határőrként védtük az ősi földet. Most meg üveggyönggyel veszünk magunknak vérvonalat.

A mai pesti, esőfélő hősök erkölcsi értékrendje maga a megvilágosodás. Attól lesznek magyarabbak a székelynél, hogy húsvétkor templom helyett hangos tüntetésre mennek, utcákat bénítanak le, és akasztani vágynak. Mitől rettegnek ennyire, ha nem Istentől? Hülye kérdés, tudom, de hát erdélyi vagyok. S ez a mi fajtánk jelzője, mint kiderült a Jobbik egyik politikusának megítéléséből.

De biztosan másképp gondolná, ha most valamennyi székely – nem öltözvén ugyan indiánoknak, de nyeregbe pattanva – kivágtatna Pestre egy lovas tüntetésre. Mert ott trendi manapság a tüntetés. Most, hogy már magyar állampolgárok lehettünk, jogunk van követelőzni – mindenfélét. Nem maradnánk csendben, jó, zajos bulit csapnánk a „tüncizésből”, ellovagolnánk a Hősök terére, ahol akasztanánk… egy-egy „több füvet akarok” táblát lovaink nyakába, valamint síppal, dobbal és nádi hegedűvel húznánk el a nótáját mindenkinek a „táncjárása” szerint. Okot keresve a másnapi felvonuláshoz, kiderítenénk, hogy Orbán táltosai idézték elő eme áprilisi havat, hogy fagyhalált hozzon a migránsokra. Ilyen mentalitással talán megérdemelnénk az ölelésüket.

Csakhogy az erdélyi két lábbal áll a valóság talaján. Ha nem elég a fű, maga húzza az igát. Azonban valaki tényleg menjen fel Pestre, és az efféléknek adjon egy-egy kötelet, de nem az általuk annyira hangoztatott akasztás miatt (keresztény emberként nem kérnék ilyet), hanem hogy kössenek rá kisautókat, és úgy húzzák maguk után, mintha ők kormányoznának. Közben burrogjanak szájukkal, hogy addig is ne tudják szavaikkal gyalázni az igazi magyarságot. Mi pedig szánakozva mosolygunk, hogy vannak nálunknál hülyébbek is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 28., 8:56
    ÉRTÉKELÉS: 18

    Hova akarod vinni a szekelyeket Pestre lovagolni,draga baratom.Hiszen ti meg itthon Erdelyben sem vagytok kepesek kilovagolni,hogy kiharcoljatok a jogaitokat,a nepeteket sanyargato kutyak ellen.Az amit te a szekelyekrol leirtal az ma mar,sajnos csak tortenelem.Valoban volt egy regi szep ido amikor a szekely nem turte volna el az effele serteseket csak akkor meg letezett a nemzet.Sajnos ma mar nemzetrol nem beszelhetunk mert a szekely nep arulo korcs kutyai csocselekke zullesztettek ezt a sorsara hagyott arva nepet.Egy ilyen szetzullesztett nepen mar az anyaorszagiak sem tudnak segiteni.Es tudod miert?Mert segiteni csak olyanokon lehet akik a segitseget kerik es elfogadjak.De sajnos titeket Erdelyi magyarokat az RMDSZ vezet.Es tudod hova?!A biztos pusztulasba! {Megkerjuk cenzura nelkul kitenni a kommentet,ha meg letezik szolasszabadsag egyaltalan Erdelyben}

  • User
    Dátum: 2017. április 28., 18:56
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Taposkam te szolszbe itt nekunk..te beszelsz korcsokrol,zullesrol? Ti az „anyaorszagiak” akik romannak ,ukrannak ,szlovaknak nevezitek a kulhoni magyarokat..ti akik a ciganyokkal pusziloztok az utcan (3-as puszi ismeros?:))na nehogy mar a dzsem tegye el nagymamat.

  • User
    Dátum: 2017. április 29., 12:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Székelyek, ha Pestre jösztök lóháton akkor hozzátok a magatok választotta Lófö Székelyt „DR” Semlyént mindenképpen. Ö nagyon tudja, hogy mennyi az annyi!!!