Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem kelt el a Bodok szálló

Nem kelt el a Bodok szálló Kovászna megye

Az első kiírásra nem nyújtottak be ajánlatot, de a helyi tanács határozata alapján a sepsiszentgyörgyi önkormányzat másodszorra is nyílt versenytárgyalást hirdet a Bodok szálloda épületének eladása céljából. A feltételek nem változnak.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hárman vásárolták meg a tenderfüzetet, de végül az április 13-i határidőig senki sem nyújtott be árajánlatot, így attól a dátumtól számítva 15 napon belül újra megtartják a nyílt versenytárgyalást az ingatlan eladása céljából. Ha a második kiírásra sem lesz jelentkező, akkor majd az e célra létrehozott bizottság fog dönteni a következő lépésekről, fejtette ki a városvezető.
Mint beszámoltunk, az induló árat egymillió euróban határozták meg, és ugyanakkor ötszázezer euró garanciapénzt is kérnek, amit öt lépésben kapna vissza a vásárló. Az első százezer eurót akkor adják vissza, amikor kiváltja az építkezési engedélyt, újabb százezret, amikor az épület homlokzatának felújítása elkészül, a harmadikat, amikor a működési engedélyt kiváltja, a negyedik részletet, amikor már egy évig működtette szállodaként a létesítményt, és az utolsót, amikor ötévnyi, szállodaként történő működést tud felmutatni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 19., 13:05
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Hol írták ezt ki? Csak nem a polgármesteri hivatal hirdetőtáblájára? Mert biztos oda bejár az összes milliomos, akinek másfél millió euró kidobni való pénze van.
    Na jó, lehet megjelent valahol, ahol ilyenek is járnak. Valahonnét csak kikerült az a három tenderfüzet vásárló. A vásárlási feltételeket én is túl soknak érzem. De ki tudja, lehet hogy nagyon jó biznisz ez, és csak vár valakire, akinek jól ki van hegyezve a bukszája.
    Na majd a BIZOTTSÁG megoldja. Mint ahogy mindent e vidéken, a bizottságok teszik oly széppé az életet. Majd csak kerül egy „ghicö”, akinek át kell mosnia a lóvét.

  • User
    Dátum: 2017. április 19., 22:15
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Nagyon érdekes, évekkel ezelőtt azt mondták, hogy a földrengés miatt meggyengült az épület, és nem biztonságos. Ahhoz képest most is áll, köszöni szépen, pedig néhány rengés azóta is volt. A másik érdekesség, hogy a tanács nem azt várja a vevőtől, hogy az épületet feltétlenül megerősítse, hanem, hogy a homlokzatát mindenképpen felújítsa. Azaz, legyen mutatós, de attól nem tartanak, hogy összedől egy újabb rengéstől. Legalábbis nem erre lehet következtetni a vásárlási feltételekből. Kicsit matekoztam közben: ha például egy ekkora épület lakásokat tartalmazna, pl. négyet szintenként, az 10 emelet esetén, 40 lakás. Ha a másfél milliós összeget elosztjuk, az 37500 euró/lakás (központi helyen, saját parkolóval). Így már nem is tűnik olyan soknak, ha azt nézem, hogy milyenek az ingatlanárak. Plusz van egy vendéglő stb. az alsó szinten, ami így „ingyen” van. Na de ez nem tömbháznak, hanem hotelnek épült, nyilván más az ár, és szállodai szobákból sem 40 van. Az is elképzelhető, hogy lesz olyan vevő, akinek úgy is megéri majd, hogy nem érdekli a garanciapénz, és teljesen másra használja az épületet, mint ahogy azt a tanács elképzelte. Nehogy már drága homlokzatra tegye a hangsúlyt 🙂 Azt sem zárom ki, hogy valaki (aki ismeri a helyzetet) arra vár, hogy a döntőbizottság kedvezőbb feltételeket szab majd a vásárlónak.

  • User
    Dátum: 2017. április 21., 19:00
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Miután a tanácsnak nem sikerült egy – három iskolával leszámolni, annak tanulóit seggbe rúgni, s az épületet politszocio védelmi épületté alakítani, most kizárja a potenciális vevőket, s odaadja bagóért egy mameluknak, aki az ők kedvükre bohóckodik.