Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanácsosok vs. a tanács

A kézdivásárhelyi tanács EMNP-frakciója beperelte a testületet, amelynek ők is tagjai. Az öt néppártos városatya azért kezdeményezett jogi vitát, mert elégedetlen azzal, hogy nem kerültek be a szakbizottságokba.

A Kovászna Megyei Törvényszék keretén belül működő közigazgatási bíróságon február 21-én iktatták Johann Taierling, Ilyés Botond, Szima Csaba, Gál Elemér-László és Czipa Loránd Szabolcs periratát, amiben a felperesek azt kérik, hogy a bíróság semmisítse meg a tanácshatározatot, amely a tanácsban működő négy szakbizottság összetételét állapítja meg. Korábban, a decemberi ülésen már kérték a bizottságok összetételének a megváltoztatást, viszont arra senki nem bólintott rá, mivel azzal járt volna, hogy az RMDSZ, az MPP és a román tanácsosok egy része lemond a bizottsági tagságáról.

A bizottságokról szóló tanácshatározat elfogadásakor jelen volt a prefektus és a bíróság képviselője is, akik mindent törvényesnek ítélték, ráadásul az EMNP-sek is megszavazták, fejtette ki Bokor Tibor polgármester, aki a decemberi ülésen is hangsúlyozta, hogy a bizottságoknak formai szerepük van. A tényleges döntések a tanácsban, és nem a négy szakbizottságban születnek, ugyanis azok csak javaslatokat fogalmaznak meg. Az elöljáró hangsúlyozta, amennyiben akarnak, akkor bármelyik bizottsági ülésen részt vehetnek a néppártos tanácsosok, és javaslatokat is megfogalmazhatnak.

Amennyiben a bíróság az EMNP-s tanácsosok javára dönt, akkor ahhoz az eredeti elképzeléshez kell visszatérni, amit az RMDSZ javasolt. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. március 23., 8:10
    ÉRTÉKELÉS: -10

    Jol is teszik ,ha perelnek ! Az rmdsz-es tanacsosok minden onkormanyzatnal tobbsegben vannak es azt hiszik minden torvenytelenseget megengethetnek maguknak !

    • User
      Dátum: 2017. március 23., 19:39
      ÉRTÉKELÉS: 9

      Az RMDSZ-s tanácsosok semmiféle törvénytelenséget nem követtek el, az alakuló űlésen volt egy javaslatuk, amely az arányosság elvére épült, amit a néppárt az össze-vissza jelölgetéssel és az ebből adodó szavazással fölborítot.. Aztán rá pár hónapra fölébredtek, h hoppá, ez így nem jó számukra..