Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új embereket a politikába

Új embereket a politikába Kovászna megye

A szervezőkön és az újságírókon kívül alig volt ember tegnap délben Sepsiszentgyörgy központjában, aki Dacian Cioloşra várt volna. A volt miniszterelnöknek, ennek ellenére sikerült néhány aláírást összegyűjtenie az Új emberek a politikában című kampányában.

Cioloş elmondta: az aláírásgyűjtéssel az a céljuk, hogy olyan módosításokat nyújtsanak be a választási törvényhez, amely lehetővé tegye, hogy új emberek kerüljenek a politikába.
– Elsősorban a helyi politikához kell közel engedni az olyan embere­ket, akik saját szakmájukban már letettek valamit az asztalra, mert innen épül a politikus. Ezért, egyebek mellett, csökkenteni szeretnénk a szükséges támogató aláírások számát, hisz jelenleg előfordul olyan eset, hogy több támogató aláírást kell összegyűjtenie, mint ahány szavazattal utólag megválasztják. Ugyanakkor szeretnénk, ha eltörölnék a választási küszöböt, és ha visszatérnénk a polgármester-választásnál a kétfordulós rendszerre, hogy a település első emberének nagyobb legyen a legitimitása – részletezte Cioloş.
A volt miniszterelnök nem lát veszélyt abban, hogy a vegyes lakosú településeken a második fordulóban „etnikai szavazás” lesz, mert – szerinte – „egy polgármesternél az a fontos, hogy jó gazda legyen, s az emberek nem nézik, hogy milyen nemzetiségű”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 18., 19:57
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Hát ha esetleg időben tájékoztatják a lakosságot erről akkor talán többen elmentek volna de nálunk jó újságírói szokás hogy utólag értesítik az embereket az eseményekről.