Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vidám graffitik

Vidám graffitik Kovászna megye

Tavaly, amikor a Háromszéki Közösségi Alapítvány a sepsiszentgyörgyi kutyafuttatót átadta a Iorga utcai blokknegyedben, szóba került, hogy a garázsok falai nyomasztóan szürkék. Azóta már vidám graffiti díszíti őket, és a multifunkcionális sportpálya is egyre otthonosabb. A megújult téren a kivitelező, Kopacz Hanna jelenlétében tartott sajtótájékoztatót a HKA vezetősége.
A HKA júliusban hirdetett pályázatot a garázsfalak graffitivel való dekorálására, az öt pályázó közül a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzőse, Kopacz Hanna nyert, s kapott hozzá 1000 lejes jutalmat. Mint a helyszínen elmondta, barátjával, a fotós Szabó R. Jánossal együtt ötleteltek, végül a többnyire focipályaként fungáló szabad tér arra inspirálta őket, hogy az OSK focicsapatot örökítsék meg játék közben, így meze alapján beazonosítható és felismerhető 11 játékos (a falon a sárgák, őket Hanna tervezte), miközben Szabó János egy nemzetközi focicsapatba álmodta kedvenceit (ők a zöldek).
A másik garázssorra a blokknegyed gyerekeinek tevékeny közreműködésével a nézőközönséget festették fel, így majd ők is inkább magukénak érzik a közösségi teret, vélte a fiatal alkotó. Az akcióhoz a kellékeket az Orex építőipari vállalkozás biztosította, melynek jelenlevő vezetője, Benkő Lajos is elégtétellel nyugtázta a tér színeváltozását. Az illető sportpályán már áll egy szintén a HKA által felállított mozgáspark, és ide kell kerülnie két kosárlabdapalánknak is.
Bereczki Kinga számvetést készített: a graffittivel díszített garázsfal a huszadik köztéri projektje az alapítványnak, eddig a közösségikártya-használatból kerekedő tőkéből összesen 260 ezer lejt költött a 8 szentgyörgyi, 6 kézdivásárhelyi, 4 kovásznai és 1 baróti befektetésre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások