Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panasz reggeli vezetésre

Panasz reggeli vezetésre Kovászna megye
„Miért kell csúcsforgalomban, reggel nyolc óra előtt – amikor mindenki munkába siet – sofőriskolásokkal zsúfolni, akadályozni az amúgy is csigatempójú sepsiszentgyörgyi forgalmat?” – tette fel a kérdést egy dühös olvasónk, aki reggel, munkába menet kapott el egy „totyogó” sofőriskolás járgányt, így sikeresen el is késett munkahelyéről. Az illetékeseknél érdeklődtünk.
„Megértem, hogy most tanulnak. Mi is voltunk kezdők, de nem lehetne másokra is tekintettel lenni, és az amúgy is csigatempóban haladó járgányokat reggel 8 óra után indítani, amikor nincs kapkodás, sietség? Erre nincs törvény?” – tette fel a kérdést a panaszos férfi.
A közismertebb sepsiszentgyörgyi sofőriskoláknál érdeklődtünk, és kiderült, hogy a megyei rendőrséggel már több éve együttműködnek ezen a téren. A megkérdezett sofőriskolák vezetői lapunknak kifejtették, ők közölték oktatóikkal a rendőrség által megadott időintervallumokat, és ezeket – főképpen iskolaidőben, amikor zsúfoltabbak reggel az utcák – igyekeznek betartani. Ám a városban való vezetés is elengedhetetlen a sikeres vizsga érdekében, a számos tanonc tükrében erre is sort kell keríteni, hangsúlyozták.
Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, ilyen esetekben a türelem, a megértés, empátia nagyon fontos. Ugyanakkor hozzátette, a forgalmi rendőrség különféle szigorításokat vezetett be ezen a területen: útvonalakat is meghatározott a sofőriskoláknak, amelyeken bizonyos időpontokban nem szabadna, hogy közlekedjenek az újoncok (éppen a forgalmi dugók megelőzése, elkerülése végett). A szóvivő hangsúlyozta, hogy egyszer minden autóvezető volt sofőriskolás, fontos a megértés ezen a téren. <<
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 5:29
    ÉRTÉKELÉS: 23

    Egyszer olyan is volt, hogy a gyakorló autóvezető a gyakorlópályán kezdte a tanulást és csak akkor ment ki a közutakra, amikor az autót már megtanulta uralni.

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 8:07
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Kezdin is az a helyezet hogy sofor iskolas autoval tele a varos de nemcsak reggel hanem a nap barmely szakaban’en megertem oket is de azert ez mar sok lepten nyomon iskolas auto totyog elotted (nem kell fekvo rendor ezt megteszik az iskolas autok) azert lehetne valamit tenni ezert is!!!!!!!!!!

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 8:33
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Kézdivásárhelyen is hasonló a helyzet, van vagy 6 iskola.. s reggel is és a délutáni csúcsban is akadályozzák a forgalmat, olyan helyeken vezetnek, ahol nem szabadna.
    Felszólítom a Tanácsot, hogy hozzon egy rendeletet, és szabályozzák az időintervallumokat. Egész nap mehetnek körbe.. de reggel s délután másfél -2 órára pihenjenek meg.

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 10:30
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Megkerdeznem a Kezdii nagymellenyes soforokot ok hol vezettek???Par eve van hajtasia es o mar profi,az e szebe se jut hogy valamikor o is olyan volt mint egy par ,,rendorbakancs,,Tisztelet a kivetel de ez van,ha elindulna idoben nem kesne el.

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 12:30
    ÉRTÉKELÉS: 22

    Lehet, ha mondjuk nem mindenki kocsival menne a vécére s a sarki boltba, vagy a gyalog tíz percre lévő munkahelyére, akkor nem lenne akkora forgalom. Úgy csinál mindenki, mintha Kézdi nagy világváros lenne, vetekedne méretben Pesttel, Londonnal. Még a faluról járokat megértem, mert na, a buszok szarok, ritkán járnak, s jőni-menni kell. De könyörgöm, amikor minden percbe szökünk kocsiba, s a szivarért is autóval megy le mindenki…
    A másik pedig, hogy mindegyiketek volt balfasz az úton, ne csináljatok úgy mintha anyátokból úgy estetek volna ki, hogy a jogsi a kezetekben volt, s a vezetés a kicsi ujjatokban.
    És hát az a helyzet, ha olyan tisztában vagytok azzal, milyen zsúfolt a város, akkor miért nem indultok korábban vagy későbben, hogy elkerüljétek azt a bazi nagy forgalmat? Vagy miért nem mentek gyalog? Me a központból messze vannak a gyárak? Vagy mi?

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 13., 20:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Nekem is borsózik a hátam szintén Kézdin mikor iskola aufót látok nó meg mikor nem kapok parkolót, mivel a központ környékén sok az elhagyott autó! Ha a Penny környékét megoldották máshol is lehetne!!!!

    • User
      Dátum: 2018. szeptember 13., 21:02
      ÉRTÉKELÉS: 3

      Elfelejtetted, hogy pár évvel ezelőtt, amikor valamelyik oktató nagy nehezen sofőrt faragott belőled, te es ugyanolyan balfasz voltál, mint a maiak, vagy még balfaszabb? Azt pedig végképp nem értem, hogy hogy a nyavajába nem kapsz parkolót Kézdin, hiszen alig van autó ebben a városban. Inkább a magadfajtáktól kellene borsózzon a hátad.

        • User
          Dátum: 2018. szeptember 17., 10:05
          ÉRTÉKELÉS: -5

          Igen, fafej, Kézdin, ebben a koszfészekké degradált nagyobbacska, mintegy 17000 lakosú faluban eligecske van aató. Most a magánszemélyek tulajdonában levőkről beszélek. Szerény becslés szerint van vagy 3-4000 de lehet, hogy sokat mondtam. Céges kocsi lehet további kb. 1000. A környező falukban lakók tulajdonában lehet még ugyanennyi. Ezzel szemben a 34000 lakosú Székelyudvarhelyen több mint 18000 a verdák száma. Van esetleg hozzáfűzni valód?

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 14., 7:34
    ÉRTÉKELÉS: 2

    De miert kelloolyanok autoval jarjanak munkaban akik pl . egy km . belol laknak a munkahelyektol meg raadasul rondaul elhizottak is,meg akadalyozzak a parkolast a varos minden reszen,na az ilyeneknek tudnek lekeverni kettot !!!

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 14., 13:27
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Még 87-ben- amikor én vizsgáztam…először a poligon-ban kellett megtanulni az autőt uralni, igaz, csak egy egyszeri 1300 dacia volt, és a forgalom se volt a mai, de mégis…az is igaz hogy most már minden boldog-boldogtalannak relativ egyszerüen lehet könyvet szerezni- ismerek jó párat a barnább fajtából amelyik totál analfabéta de 2000 márkáér vett könyvet magának- de igaza van azoknak is akik mondják hogy most már a budira is autóval járnak…ezt megoldani szerintem nem lehet, ugy hogy marad a „deszkurkálás”, a rinyálás nem produktiv

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 14., 22:28
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Érthető, hogy kell a „praktika”, de nem csak reggel 7 órakor és délután 15 órakor van forgalom a -városokban, hanem egész nap. Szóval, ha 1-2 órát „pihennek a şcoalas autók”, nem nagy veszteség

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 16., 0:28
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Na mindenki menjen-sze gyalog, me nincs hely nekem, és én olyan f@sza gyerek vagyok, hogy csak nekem gyártottak autót!

    Valahogy ez jön le nekem néhány hozzászólásból. Tetszik, nem tetszik, mindenki azért vett magának autót, hogy használja. Ő vett bele benzint, fizet adót, útadót, karbantartást, s ha úgy hozza a helyzet, akkor parkolási díjat. Ha 100 métert megy vele, vagy 1 kilométert, az ő baja. Azért vette. Hogy ez másnak nem tetszik? Az ő baja. Addig amíg betart valaki minden szabályt, fizeti a fizetnivalót, senkinek semmi köze, hogy ő munkába jár autóval, szivarért, vagy szukkot inni. S ha netán most tanul, joga van ahhoz is. Fizetett érte. Akadályozza a forgalmat? Lehet. De ez a helyzet. Ha ott döcögsz mögötte, bírd ki! Valamikor te is voltál hasonló helyzetben. (No itt lesz aki tiltakozni fog, azoknak már a bába kezébe nyomta a jogsit, vagy betűrte annak idején a pelenka korcába).
    Elkésik valaki munkából, mert a lassú jármű után haladt? Na ez tényleg kemény érv. 🙂 De ugyanakkor nevetséges.

  • User
    Dátum: 2018. szeptember 20., 17:03
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Aki reggel csúcsforgalomba indul munkába annak ezzel számolnia kell. Könnyű ráfogni a soförsulisokra de a kedves úr azt elfelejti megemlíteni hogy vannak náluk sokkal rosszabbak is akik jobban akadályozzák a forgalmat mint akár 5 soföriskolás autó. Induljon el korábban mint ahogy én is teszem… sőt mellékutakon elkerülöm a csúcsforgalmat is. Mi is tanultunk mindannyian, minket is szidtak eleget és többek között valószínüleg őt is. Nem kellene elfelejteni hogy mindenki valahol egyszer elkezdte. Majd próbálja ki milyen amikor az ő seggébe húznak s rádudálgatnak akár ok nélkül is mert a háta mögött lévő egyszerűen bal lábbal kelt fel. Mert sajnos későn kelő ùr van bőven ilyen is, nem kell ahhoz tanulónak lenni.