Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mi számít törvénytelennek?

Borítékolható volt, hogy az uborkaszezonban fuldokló kereskedelmi televíziók hálás támogatása mellett balhé lesz a diaszpóra által kezdeményezett pénteki tüntetésen.
A teljesen elszédült, idétlenül kommunikáló hatalomra ráfér egy kis ébresztő, a gond csak az, hogy valamennyi tüntetés törvénytelen volt. Persze, egy valamit magára adó demokráciában a véleménynyilvánítás szabadsága garantált, annyira, hogy egy utcai tüntetést nem engedélyeztetni kell, hanem bejelenteni. De azt kell. A vonatkozó jogszabály szerint valakinek szervezőnek kell lenni, aki megmondja, hogy ki, hogy, hányan, miért, meddig stb., és felel azért, hogy ezeket be is tartsák. Nos, ilyen nem volt. Az eredetileg kezdeményező határon túli szervezet ugyanis visszalépett ettől a szereptől, két nappal a pénteki tüntetés előtt hivatalosan bejelentette, hogy nem szervezi meg az akciót. A szombati és vasárnapi tüntetésekről beszélni sincs mit, mert azokat végleg nem jelentette be senki.
Így aztán elindult a balhé. Tiszta sportból, mert hogy mi a céljuk, azt ők sem tudták, megrohamozták a csendőröket, azok könnygázt vetettek be, ezek idegesebbek lettek, mert nyilván olyan is kapott gázt, aki ártatlan volt, újabb roham, újabb gáz, 23 órakor (a törvény szerint legfentebb eddig tarthat egy utcai megnyilvánulás) erőszakos tömegoszlatás, sérült emberek százai.
A felek egymást szidják, de fel sem merül az, hogy mindezek törvénytelen tüntetéseken történtek, ahol vasárnap például, egyszer csak eszükbe jutott, hogy sétáljanak egyet a parlamentig, „spontán módon” le­blok­kolták a forgalmat, nem számít semmi, nekik „emberi jogaik vannak”.
Ehhez képest, amikor a marosvásárhelyi Postaréten magyarok tüntettek, akik a törvény minden betűjét betartották, de akik kedvéért még félpályás útlezárást sem lehetett elrendelni, amikor valaki az ésszerűtlenül a járdára szorított tömegből kikerült egy lámpaoszlopot, és fél lábbal lelépett az úttestre, azt megbírságolták, mert „megszegte a törvényt”. Mert ebben az országban nem az számít, hogy mit ír a törvény, hanem az, hogy kire alkalmazzák…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. augusztus 14., 9:54
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Olyan,hogy torvenytelen tuntetes egy demokratikus orszagban nincs.Olyan,hogy spontan tuntetes,olyan van.Es ha a magyarok is ezt csinaltak volna amit a romanok,akkor biztosan oket sem buntettek volna meg.De azert egy dolgot ismerjunk mar el.Ebben a „sportban” ahogyan az ujsagiro is nevezi,azert a romanok jobbak.Mert ha Isten orizz,a magyarokat agyabugyaltak volna el ily modon,(no nem a magyarorszagi es fokeppen nem a Budapestiekre gondoltam,veluk nincsen baj,ok mar bizonyitottak 2006-ban)azok felelmukben masnap meg a fuggonyon keresztul sem mertek volna leskelodni. Ha mi magyarok ennyire gyavak vagyunk,akkor ne irigykedjunk azokra akik ezt meg mertek tenni.Es azert egy dolgot megsugok nektek de csak halkan,hogy ne sokan halljak.A bukaresti tuntetok kozt magyar nemzetisegu roman allampolgarok is voltak.Ha tetszik ez az RMDSZ-nek,ha nem.

  • User
    Dátum: 2018. augusztus 15., 1:41
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Teljesen egyetertek a leirt gondolataival , hozzateszem hogy a facebook területe a legnagyobb úszító, ott felheccelik a hiszékeny és tudatlan embereket. Egy normális társadalom nem szabadna egy ilyen emberellenes,társadalomellenes családellenes,perverz platformot megtűrjön mint a Facebook.