Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazudnak az erdészek!

Hazudnak az erdészek! Kovászna megye

Szemenszedett hazugságnak nevezte Lukács András a Székely Hírmondóban megjelent, az erdészek és a vadászok részéről ellene megfogalmazott vádakat. A csernátoni juhosgazda bejelentette: törvényre adja a rágalmazókat.
Amint arról többször beszámoltunk, az erdészek azzal vádolják a juhászokat, hogy „tiszta hiába kínlódnak” a vaddisznók etetésével, mert – állítják ők – a juhászok beterelik a nyájat az erdőbe, és feletetik az állatokkal az általuk naponta kihordott vaddisznóeledelt. Egy Albis és Dálnok közötti esetet fényképekkel is dokumentáltak.
– Ez úgy hazugság, ahogy van. Elsősorban azok a fotók nem is az erdőben, hanem a legelőn készültek. Másodsorban, az nem az erdészet területe, hanem a csernátoni tanácsé, ott én sem vagyok idegenebb, mint ők. Harmadsorban, az a hely, ahol ők állítólag etetik a vaddisznókat, s ahol a fényképeket is csinálták, az Csernáton határától 500 méterre van. Milyen vadetetés ez? Jó, hogy nem a faluba rakják ki az eledelt a vaddisznóknak. Miért nem viszik ki az erdőre, 5–10 kilométerre a lakott területtől, ha már ennyire aggódnak azért, hogy a vaddisznók tönkreteszik az embe­rek földjeit? S milyen napi több mázsáról beszélnek? Tavasszal kihoztak vagy három zsák lejárt kekszet (ez látszik a fotókon), az embereim is megkóstolták, azóta sincs rendben a gyomruk, s ősszel még hoznak néhány zsák romlott pityókát, mint tavaly – ennyi a nagy etetés, amit az erdészek csinálnak – mondta egy szuszban a felháborodott gazda.
Lukács András azt állítja, előfordulhat, hogy egy-két juh gombák után kutatva néha betéved az erdőbe, de szó sincs arról, hogy beterelnék a nyájat a fák közé, hisz ott „az sem lenne, amit legeljenek”.
Ugyanakkor azzal vádolja az erdészeket és fatolvajokat (a gazda ezeket a kifejezéseket szinonimaként használja), hogy miután neki megpróbálják tiltani azt is, hogy az úton járjon, „összevissza szabdalták” rönkszállító szekereikkel az ő százhektáros legelőjét. Évekkel ezelőtt megpróbálta bekeríteni a területet, de – mint mondja – „ezek a gazemberek apró darabokra vágták a kerítést”.
Lukács András cáfolta, hogy rátámadt volna erdészre. Szerinte arról az esetről beszélnek, amikor „pálinkával tele fejjel” az erdész behatolt az ő udvarára azzal a szöveggel, hogy „Lukács, nyisdsza ki a színedet”. Ezt valóban megtagadta, de – szerinte – egy esetleges ellenőrzést „nem így csinálnak”, márpedig neki saját udvarán „részeg erdész ne parancsolgasson”.
Kutyája sincs sok, 1.500 juhát mindössze hat kutya őrzi.
Azt mondja, nála sem a brassói erdészeti őrség, sem az erdészet képviselői nem jártak, senki soha meg nem bírságolta, nem is ismeri személyesen sem a „vádaskodó” Fodor István bodoki polgármestert, sem az erdészt, sérelmezi a róla megjelenteket, és ezért rágalmazás miatt bepereli az erdészet és a vadásztársaság képviselőit.
Amint arról beszámoltunk, feljelentés nyomán az esetet vizsgálja a brassói erdészeti őrség is, de egyelőre semmilyen hivatalos álláspontot nem közöltek a terepen tapasztaltakról. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 20., 7:59
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Na igy derulnek ki a dolgok,mikor ezek egymast kezdik enni.Peldaul az,hogy az erdeszet a lakotelepek kozeleben eteti a vadakat! Es akkor csodalkoztok,hogy a medve,a vaddiszno es a tobbi vad miert jarnak be a falvaitokba.Hiszen szant szandekkal csaljak be oket,azert,hogy Bukarest jovahagyja nekuk a vadaszengedelyeket.No de ami a Lukacs ur juhaszait illeti,oket sajnalom.Hiszen amint ezt Lukacs ur elmeseli,juhaszai megettek a vaddisznok elol a lejart kekszet.Huha!Most elkepzelhetitek,hogy ezek a szerencsetlen emberek milyen rosszul vannak megfizetve nehez munkajukert cserebe,ha olyan ehesek,hogy a vadak elol folzabaljak a lejart kekszet.

  • User
    Dátum: 2018. július 20., 21:37
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Igaza van a juhásznak😀1500 juhocskáját kizárólag a saját földjein eteti! H az a juh megkívánja a gombát vagy a földünken a termést az a juh dolga! Fák júú mindenkinek!