Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sohasem lesz rend?

A sepsiszentgyörgyi fizetéses parkolók esetében egyre ritkábbak a kihágások, ám a járdán parkolás továbbra is fejtörést okoz az egyenruhásoknak: a helyi rendőrség napi rendszerességgel oszt ki bírságokat.
A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség munkatársai Sepsiszentgyörgy – elsőként központi fekvésű – utcáit járják, és a szabálytalanul, a forgalmat akadályozó, járdán parkoló járgányok sofőrjeit bírságolják. Az akció nem időszakhoz kötött.
Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője kifejtette, hogy egyre ritkábbak azok a sofőrök akik „törlesztés” nélkül hagyják hátra járgányaikat a fizetéses parkolókban. Szerinte hatékony a nemrégiben bevezetett „enyhítés”, miszerint nem borsos büntetést, hanem egynapi parkolási díjat kell, hogy kifizessenek a szabálytalankodók: ezzel nem élnek vissza a sofőrök.
A járdán parkolásnál ennél nehezebben alakul a rend, továbbra is napi szinten találnak szabálysértőket.
– Elsősorban a forgalmas városközpontban – de ott is, ahol a gyalogosokra nézve veszélyt jelent a felelőtlen parkolás – igyekszünk visszaszorítani a jelenséget, illetve bejelentésekre is helyszínre megyünk. A többször ellenőrzött helyeken láthatóan csökkent a jelenség, ám utólag sajnos kiderül, hogy áthelyeződik máshová: ilyen a Lázár Mihály utca példája, innen is a környező utcákba „költöztek át” a járdán parkolók – magyarázta Hadnagy, hangsúlyozva, hogy változott a KRESZ, már két kerékkel is tilos járdán parkolni.
Kiderült, hogy extrém eseteket is jegyeznek bőven, akadnak olyan sofőrök, akik teljesen elfoglalják a járdát, és így parkolnak napokig (!).
– Számtalan autóvezető van, különböző vezetési tudással, más-más logikával: akadnak helyzetek, amikor a legjobb indulattal sem lehet rájönni, hogy mi is volt az illető sofőr gondolatmenete, amikor parkolt – összegzett a helyi rendőrség vezetője. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 17., 11:24
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Felsőlemhényben a Toro üzlet eleje hetek óta tele van szeméttel. Vajon a vásárlók kéne elseperjék, vagy majd a következő árvíz? A kiszolgáló hölgyek példát vehetnének az alsó üzletről, ahol mindig rend és tisztaság van kivül belül.

  • User
    Dátum: 2018. július 17., 12:21
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Az autók száma jóval meghaladta a város befogadó képességét. Ezen pedig nem lehet változtatni, akárhány büntetést is osszanak szét. Persze az is szerepet játszik hogy a turkálók városában 3 lejbe kerül egy óra parkolás míg Szebenben 1 lejbe.