Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól kiérdemelt bronz

Jól kiérdemelt bronz Sport

Június 16–17-én rendezték a Shito Ryu karate-Európa-bajnokságot az olaszországi Lancianoban, ahonnét a román válogatott versenyzői sem hiányoztak. A válogatott tagjaként a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub tehetsége, Székely Tas jól megérdemelt bronzéremmel tért haza.

Az olaszországi kontinenstornán 12 ország mintegy 550 versenyzője méretkezett meg. A Sporting Budo Karate Klubot Székely Tas képviselte a román válogatottban. A fiatal karatéka minikadét korosztályban, +50 kg-os súlycsoportban kumite versenyszámban indult. Kézdivásárhelyi edzői – Vajik Csaba és Bartók Csaba – tájékoztatása szerint Tas azerbajdzsáni ellenfelét 8–4-re, olasz ellenfelét 8–0-ra győzte le.

Ezt követően a döntőbe való jutásért román válogatottbeli társával, a Dinamo versenyzőjével küzdött, akiből a későbbiekben kategória győztes lett. A céhes városbeli tehetség 9–2-re vezetett, amikor értetlenül, az utolsó 12 másodpercben megkapta a 4. intését, amiért kizárták a versenyből. Vigaszágon indult a bronzéremért, és óriási csatában 6–5-re győzte le szlovák riválisát, így mostantól Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát! Gratulálunk!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások