Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövőképek

Az oroszországi labdarúgó világbajnokságról nagyon korai még velősebb gondolatokat megfogalmazni. E sorok írásakor az éremesélyesek közül kettő-három pályára sem lépett. Sejteni sem lehet – esetleg csak találgatni –, hogy melyik csapat, melyik játékos lehet a vb hőse. Annyi bizonyos, CR7, azaz Cristiano Ronaldo szokás szerint kellőképpen felspannolta magát, az első mérkőzésén (mégpedig Spanyolország ellen) a 3 fontos gólja önmagáért beszél. Mint ahogyan az a fotó is, ahol CR7 a spanyolok elleni egyenlítő gól után, a boldog csapattársak szorító ölelésében… Na, hová néz mereven? Nyilván a stadion egyik óriás kivetítőjére, ahol azt látja, hogy Cristiano Ronaldo a boldog csapattársak ölelésében a stadion óriás kivetítőjét nézi.
Rég tudjuk, hogy hol lesz a 2022-es vb, Katar kikaparta magának a gesztenyét, és így rendezőként lehet legelőször vb-résztvevő az Annabi („Gesztenyebarnák”) becenévre hallgató arab együttes. Néhány napja ismeretes a 2026-os döntő torna helyszíne is.
A belépőjegyek mellé jó, ha repülőjegyeket is osztanak majd. Globetrotter (világutazó) szurkolóknak szól ugyanis a nyolc év múlva esedékes vb, hiszen soha nem zajlott még ekkora területen döntő torna. A Kanada–Mexikó–USA trió győztes pályázatának nem csak a lefedett földrajzi terület nagysága az újdonsága: a világbajnokságok történetében először fordul elő az, hogy abszolút minden mérkőzésnek tétje lesz. Hogyan? A 48 résztvevőt 16, egyenként 3 tagú csoportba sorsolják, és minden csoportból kettő továbbjut.
Illúziókeltő siker lesz a csoportból továbblépni, hiszen még mindig csak a 32 között lesznek a csapatok. De a küzdelem garantált, esetleg annyi matematika lesz a rendszerben, hogy két csoportmérkőzés után, az utolsó találkozón tudni lehet, a két csapatnak pontosan milyen eredmény kell a továbbjutáshoz és (vagy) csoportelsőséghez, eközben a szabadnapos harmadiknak már nem lehet beleszólása.
Végül még jegyezzük ide a jelenleg zajló vb tegnapi eredményeit: Szerbia – Costa Rica 1-0, Németország – Mexikó 0-1.
A Brazília – Svájc találkozó lapzárta után ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások