Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmek a konyhán

Küzdelmek a konyhán Kovászna megye

Pontosan, szépen dolgoztak a Berde Áron-szakközépiskola diákjai azon a főzőversenyen, mely a veszprémi Schnitta Sámuel-emlékverseny helyi selejtezőjének szerepét töltötte be.
Öt kilenc-tizedikes diákokból álló csapat szállt ringbe – azaz konyhába –, s mindegyikben 2 pincér-, 2 szakács- és egy cukrásztanuló, akik a görög, francia, magyar, angol és olasz konyha egy előételből (vagy levesből), főételből és desszertből álló ételsorát kellett, hogy kigondolják, elkészítsék, feltálalják. A tanulók a kezdetektől nagyon jó benyomást keltettek a zsűriben. A Szabadtűzi Lovagrendet képviselő Jánosi Imre és Dragomér József nemcsak a diákok pontos tevékenységét dicsérték, elismerően szóltak a konyha felszereltségéről is. Minden adottság megvan, csak akarat kell az érvényesüléshez – mondták.
A zsűri – melynek további tagjai Szőke Annamária iskola-igazgatónő és Simon Edit szakkatedra-felelős voltak – a főzés előkészítésétől, a hozzávalók kimérésétől kezdve az edények kiválasztásáig, a technológiai folyamat betartásáig minden részletet megfigyelt, értékelt, természetesen a tálalás higiéniáját, szakszerűségét, esztétikáját és végül az ételek ízét is. Veszprémbe végül a görög és francia konyha jövendő művészei jutottak tovább, előbbiek egy citromos csirkeragulevest, tzatzikivel kísért szouvlakit és citromos süteményt alkottak, utóbbiak francia sajtos-sonkás lepényt és töltött paradicsomot, hercegnő-burgonyát és brokkolipürével kísért Dubarry-szeletet és csokitortát. A diákokat Incze Anikó, Moraru Katalin és Popa Ildikó tanárok készítették fel. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 18., 16:52
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Erdekes! Olyan mint egy felresikerult sport tudositas . Felsoroljak az edzo, masszor, sportorvos neveit de kimarad a dijnyertes sportolo kilete!!!Ugy latszik abban az iskolaban , az oktatokat leszamitva , mindenki fontosabb mint maga a diak. Most mar kivancsi is lettem…..

  • User
    Dátum: 2018. június 19., 7:52
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Ha van sapkája, ha nincs, az újságíró a hibás. Máskor kérem felsorolni: Fuszulykás csülök első helyezett Piskóti Nóra, második, harmadik….Tejszínhabos zebrapörkölt első, második…Legyen a Hírmondó harminc oldalas, vagy negyven.