Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fejlődik a TEGA

A TEGA munkája akkor látszik a leginkább, ha nem dolgozik – mondta Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester a köztisztasági vállalat volt és jelenlegi igazgatójával a vállalat székhelyén tartott sajtóértekezletet.

– Büszke vagyok a sepsiszentgyörgyi lakosokra, hisz a TEGA által begyűjtött hulladékmennyiség 46,2 százaléka származik a megyeszékhelyről, a szelektív hulladéknak viszont a 78 százaléka – mondta Antal Árpád, aki kiemelte: mindig fontos volt, hogy a vállalat munkát adjon a város azon lakóinak is (most 293 alkalmazottal dolgoznak), akiknek „kevesebb iskolájuk van”.
Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, aki húsz évig igazgatta a vállalatot, elmondta: a TElepülés GAzdálkodási vállalatból a megye egyik legnagyobb cége lett, amely nemcsak kertészettel és piacgondnoksággal foglalkozik, hanem 36 településről gyűjti a hulladékot, működteti a kutyamenhelyet, a közös temetőt, ellátja a játszóterek takarítását is.
Máthé László, a TEGA igazgatója számokkal mutatta be a fejlődést. Míg 2017 első öt hónapjában 6961 tonna szemetet raktak le (akkor még Brassóba), idén, ugyanebben az időszakban, Lécfalvára 1300 tonnával kevesebbet, csak 5651 tonnát tettek a gödörbe. Ez Sepsiszentgyörgy környékével együtt 15.447, illetve 11.267 tonnát jelent. A szelektív hulladékmennyiség gyakorlatilag megduplázódott: Sepsiszentgyörgyön 404 tonnáról 807 tonnára, az Ökosepsi területén 525-ről 1285 tonnára nőtt.
– Most vásároltunk háromezer 140 literes gyűjtőedényt, amit a sepsiszentgyörgyi magánházaknál osztunk szét a lebomló hulladéknak, és ezzel a megyeszékhelyet a hulladékgazdálkodás szempontjából gyakorlatilag a megkövetelt európai szintre „emeljük” – mondta az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 15., 9:53
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Hat igen nagyon latszik ha nem dolgozik! es az nem europai szint, hogy ket hetig nem viszik el a hazaktol a szemetet, nyari hosegben van amit szagolni vagy ugy gondoljak hogy annak sincs szaga mint a penznek amit zsebrevagnak az elszallitasert ?

  • User
    Dátum: 2018. június 15., 22:13
    ÉRTÉKELÉS: 10

    A szelektív szemétgyűjtés lényege az újrahasznosítás lenne. Ha már a lakók annyira lelkiismeretesen osztályozzák a szemetet, ahogy azt az adatok mutatják, akkor elvárható lenne, hogy arról is tudosítsanak, hogy ki vásárolja fel a Tega-tól a szelektív szemetet, milyen mennyiségben, mennyiért, s ebből a szorgalmas, lelkiismeretes lakosoknak mi a haszon, mert a számlák soha nem akarnak csökkenni.