Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Varsóban egyeztetnek
Ma Varsóban kerül sor az első kormányközi megbeszélésre Lengyelország és Románia között. „Délután, a kormányülést követően utazunk el több miniszterrel Varsóba, hogy részt vegyünk május 25-én Lengyelország és Románia első kormányközi egyeztetésén. A tárgyalásra az ad okot, hogy mindkét állam idén ünnepli centenáriumát – Románia a nagy egyesülés évfordulóját, Lengyelország függetlenségének évfordulóját ünnepli” – nyilatkozta Dăncilă a kormányülés kezdetén. A kabinetvezető megjegyezte, a tárgyalások során a kétoldalú kapcsolat helyzetéről, az európai és nemzetközi szintű együttműködésről is egyeztetnek. <<

Ordibált Johannisnak
Csendháborításért kapott bírságot az a pitești-i férfi, aki a román államfő látogatásakor „beszólt” Klaus Johannisnak. „Elnök úr, vegye le a mancsait az igazságszolgáltatásról! Vigye haza Kövesit! (…) Zárják be az egész román népet” – kiabálta a férfi, akit a csendőrök távolítottak el a kíváncsiskodók soraiból, majd 200 lejes bírságot róttak ki rá. Johannis egyébként a mioveni-i Dacia gyárat látogatta meg. <<

Elégedetlen japánok
Az Argeș megyei Ștefănești-en tegnap tartották a japán Nidec elektromotor készítő vállalat gyáravató ünnepségét. Shigenobu Nagamori, a Nidec alapítója nem kertelt, és a megjelent román hivatalosságok képébe mondta: úgy tűnik, hogy a román állam csak a nagy külföldi befektetőknek nyújt kedvezményt, a kis- és középvállalkozásokat észre sem veszik, arra utalva, hogy ők sem kaptak semmiféle támogatást. Nagamori kilátásba helyezte: ezért nem fogják bővíteni a romániai kapacitásukat, hanem más, környékbeli országokban terjeszkednek. <<

Önök észrevették?
A GfK piackutató cég szerint 2017-ben az Európai Unión (EU) belül Romániában nőtt legjelentősebb mértékben, 7,8%-al a vásárlóerő. A cég szerint az EU-ban fejenként 16.436 eurót tesz ki a vásárlóerő, ami 1,9%-al nagyobb volt, mint 2016-ban. A nagy növekedés ellenére mioritikus tájainkon egy polgár átlagosan 4.556 eurót, azaz körülbelül 21 ezer lejt költhet el évente, ami havi visszabontásban 1750 lejnek felel meg. Arra mi is kíváncsiak lennénk, hogy ki az, aki mifelénk ennyi pénzzel rendelkezik havonta… <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 25., 8:16
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Vajon milyen hibat fog ismet elkovetni Dancila asszony Varsoban?! Ugyan is O az a miniszterasszony, aki a Horvat himnusz alatt elindult- horvat vendege kellett figyelmeztesse,hogy meg ne induljon-es o az a miniszterasszony aki tegnap azt mondta ,romanul idezem:”Putem spune pe scurt ca reducem democratia.”Ez a miniszterasszony szegyent hoz az egesz Romaniara.Mert sajnos nem onmagat kepviseli az ilyen talalkozokon,hanem a teljes roman nepet.

  • User
    Dátum: 2018. május 26., 12:22
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Ugy latom,hogy a szekelyek nagyon szeretnek se..et nyalni a hatalomnak.Most eppen a Dancilaet nyalogatjatok.Csak nehogy ugy jarjatok ezekkel is mint a Basascuekkal,akiket disznotoroztattatok annak idelyen,aztan cseresznyeztetek veluk egy talbol,de vegul a cseresznyemagot szembekoptek veletek.Mert en ebben a szemianalfabeta asszonyban semmi jot nem latok.De hiaba figyelmeztetlek,hiszen mar megszokhattam volna,ezek vagytok ti szekelyek.Aki se..nyalonak szuletik,az annak is hal meg.Hiszen se..et nyalni konnyebb,mint harcolni a szulofoldert.Kemenyen es batran kiallani az erdekeinkert,visszavenni azt ami a mienk volt,ezt mar nehezebb.Fokeppen se..nyalokkal, egyenesen lehetetlen!

  • User
    Dátum: 2018. május 28., 14:13
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Milyen jogon tegezed te a székelyeket? S miféle felsőrendű fajzat vagy, hogy ilyen kioktatólag beszélsz rólunk, székelyekről?
    És ami a legfontosabb: milyen harcot vívsz te példamutatás gyanánt a szülőföldért? Mikor álltál ki az érdekeinkért, amikor még a semmitmondó véleményed mellett sem mersz névvel kiállni, mert félsz, h a pofád megszedik? Te lennél a mi példaképünk, aki a semmittevés nyomasztó magányában írogatod a hülyeségeidet a vélemányfalon?

    • User
      Dátum: 2018. május 28., 18:19
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Olyan jogon teszi,hogy A BOLONDNAK MINDENT SZABAD.A király bolondja is azt csinálta,a mostani bolondok is.Csörgősipkát a fejére és ennyi…de néha igaz,veszélyesek is tudnak lenni….pl. ott van az a Gy.Ferenc a saját udvari kis bolondkáival.

  • User
    Dátum: 2018. május 28., 16:32
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Hat igen.Es ezt pont egy olyan irja aki szinten nem meri vallalni a nevet! Egy olyan oldalon von engem felelossegre,hogy nem merem vallalni a nevem,melynek az a cime:NEVTELEN HOZZASZOLASOK! Nagy az ISTEN allatkertje es sajnos a szekelyek kozul sok barom el benne! (Kinek nem inge,ne vegye magara!)

  • User
    Dátum: 2018. május 29., 9:38
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Hol latsz te szekelygyuloletet abban ha valaki megdorgalja a szekely nep se..nyaloit? Az egyik komment utan oda is van irva „kinek nem inge ne vegye magara”. Talan attol volnank igazi szekelyek (szerinted!) ha mindannyian behodolnank a hatalomnak es megalkuvo Bologato Janosokka valnank,akik a roman hatalom minden egyes hazugsagara igennel bologatnank. Hat az ilyen szekelyeket mindeg is fogom kritizalni es dorgalni. Itt ha figyelmesen elejetol vegeig elolvasod az osszes kommentet akkor majd ra fogsz jonni,hogy nem en vagyok a szekelygyulolo,hanem azok akik a miniszterasszony partjara alltak.Egy olyan miniszterasszonyera melyet meg sajat nepe is inkompetensnek tart a miniszteri poszt betoltesere.

  • User
    Dátum: 2018. május 29., 17:42
    ÉRTÉKELÉS: -2

    A ,,székelyek” az egy gyűjtő fogalom ,tehát minden székelyre vonatkozik,akárhogy olvassuk …ha ki akarod ragadni a s…nyalókat megteheted nagyon egyszerűen…pl. ,,a székely csokinyalók”,ezek vagytok TI SZÉKELYEK „… és te benne vagy e fogalomban?