Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diákoktól volt hangos a tér

Diákoktól volt hangos a tér Kultúra

Diákok hangjától, zenétől volt hangos, és díszes ruháktól, egyedi zászlóktól színes Sepsiszentgyörgy főtere hétvégén, a 14. Háromszéki Diáknapok alatt. A háromnapos rendezvényre sport, majális és kultúra témákban várták a fiatalokat. Ők meg vonultak, szép számmal!

Az idei eseménysor pénteken kezdődött Sepsiszentgyörgy főterén, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Regös Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében. Délben egyedi ruhákat viselő és zászlókat lengető csapatok vonultak fel, az instrukciókat fülhallgatóban kapták, és kezdődött a flashmob, azaz óriásnapocskát formáltak a diákok. Miután Sztakics Éva alpolgármester üdvözölte a rendezvényt, a csapatok megkapták az előttük álló három napra szóló feladatokat. Idén 19 csapat jelentkezett a vetélkedőre, 15 szentgyörgyi és négy megyei – mondta Kolumbán Zenge főszervező. A szervezésben 14 diák és mintegy húsz önkéntes vett részt.
A három nap alatt különböző feladatokkal, versenyszámokkal várták a diákcsapatokat, és az előző évektől eltérően most nagyobb hangsúlyt fektettek a fair play játékra, így a többi négy csapat mellett a legsportszerűbb csapat is bejutott a gálára. A péntek a sportról szólt, voltak egyéni, kiscsapatos és egész csapatos játékok-vetélkedők, és bajnokságok: foci négy kapura, gólkosár vagy telefon pong. Este óriás társasjátékon játszottak a diákok, a csapatvezetők voltak az élő bábuk, és nyilván az győzött, aki a legtöbb pontot szerezte. Szombaton a majálison forgószínpadszerűen szervezték a csapatjátékokat, volt hídépítés emberekből, madárles és frizbizés is. A legizgalmasabb játéknak a színháború bizonyult, ahol a csapatok színes szalagokért párbajoztak, melyet egymás farzsebéből kellett megszerezni. Vasárnap szelektív hulladékokat gyűjtöttek a csapatok, melyekből különböző építményeket kreáltak: üveggolyó-akadálypályát, arculathordozót a csapatnak vagy éppen katapultot. Emellett zene, nyelv és festészet tematikákból szerveztek kvízt számukra. Az egész napos feladatok sem hiányoztak: mémeket kellett készíteni a szervezőkről, messengerben kosarazni, lefényképezni a naplementét vagy négyzethálós füzetben minél több strigulát húzni.
A vasárnapi gálán, amelyet az eső és hideg miatt a Szimplából átköltöztettek a Mikó konferenciatermébe, rap-számot kellett előadniuk a versenyzőknek, de volt óriás scrabble-játék, valamint kódfejtés is. A legjobbnak idén a basement csapat bizonyult, ők 16 darab belépőt kaptak az idei Double Rise fesztiválra, de oklevelet, pólót és tortát is a nyertes csapat tagjai. Második helyen a Mahakala végzett, a harmadik a Tagmen lett, negyedik és egyben fair play-díjas a Tabula Rasa, míg szintén negyedik és KOBAK-díjas az Icameg csapat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 24., 12:23
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Szerintem oda lehetett volna, hogy Nyírpusztaberekiszántógöcsörtfelszegből jött az egyik. A másik pedig Nyolcegyházdűlőszékelysáraraszmocsádfalva versenyzője. Vagy valami hasonló. Nem mindegy neked, kolléga?