Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piruettek és dupla Lutz

Piruettek és dupla Lutz Sport

Petra Knezevic Kolarevic edzőnő felrajzolta Kézdivásárhely nevét a hazai műkorcsolya-térképre. A horvát származású szakember elhivatottságának és kitartásának köszönhetően tanítványai az elmúlt hétvégén első alkalommal méretkeztek meg hivatalos versenyen.

 

Az egykori horvát válogatott műkorcsolyázó, Petra Knezevic Kolarevic mintegy két éve foglalkozik műkorcsolya-oktatással Kézdivásárhelyen, ez alatt tanítványaival több nehézségbe ütköztek a műjégpálya felújítása miatt. Leginkább görkorcsolyával gyakoroltak, illetve a szomszédos megyékben kényszerültek jégedzésekre, de a tavaly decemberi átadást követően már a céhes városi létesítményben karcolhatták a jeget.

Tanítványainak zöme a kezdetektől kitart az edzőnő mellett, de olyanok is akadnak, akik mindössze pár hónapja léptek először jégre. A műkorcsolya-szakosztály tagjai korábban különböző bemutatókon adtak számot eddig felhalmozott tudásukról, első hivatalos versenyüket az elmúlt hétvégén rendezték a fővárosban. Rengeteg gyakorlással eltöltött óra, a koreográfia betanulása, megfelelő zene- és odaillő kosztümválasztás előzte meg a megmérettetést, de az ilyenkor szokásos izgalmak sem maradtak el.

A Bukarest Open nevet viselő nemzetközi viadal második kiadásán bukaresti és brassói klubok mellett mutatkozott be a Kézdivásárhelyi SE műkorcsolya-szakosztálya, méghozzá sikeresen. Összesen mintegy 130 műkorcsolyázó mutatta be kűrjét 4-től 14 éves korig, különböző kategóriákban.

– Nagyon nagy élmény volt számunkra ez a verseny, annál is inkább, mivel első alkalommal versenyeztünk. Ahhoz mérten, hogy mennyi nehézséggel kellett megküzdenünk és milyen kevés időt töltöttünk a jégen, tanítványaim fantasztikusan teljesítettek, sikerült hét érmet szerezni – részletezte boldogan Petra Knezevic Kolarevic.

A koreográfiák összeállításánál tekintetbe kellett venni az olyan kötelező technikai elemeket, mint az ugrások és különböző forgások, de hagyta, hogy a zenét a gyerekek válasszák ki maguknak. Többségük hátrányból indul versenytársaival szemben, mert viszonylag későn kezdte el a sportág művelését, viszont a legkisebbeknél elhanyagolható ez a különbség. A különböző ugrások szimpla változatait már megtanulták a, jelenleg a komoly erőfeszítést igénylő duplákat gyakorolják, sikeresen.

Aranyérmes lett a KSE szinkron-korcsolyacsapata, valamint Czipa Kriszta és Milik Alexander, ezüstérmet szerzett Daczó Anikó, Milik Sonia és Fejér Johanna, illetve bronzérmet Molnár-Mikola Anetta, aki haladóbb kategóriában indult. A szinkroncsapat érdekes színfoltja a hazai műkorcsolyázásnak, hasonló együttes nincs is az országban, a mostani versenyen a többi klub egyéni korcsolyázóit társította össze, hogy a mieinknek legyenek versenytársaik.

– A szinkroncsapat 10–13 év közötti, azonos fizikumú lányokból áll, ők pont időben kezdték ezt a fajta sportágat, és szép jövő előtt állnak így közösen. Természetesen sok-sok edzés a siker kulcsa, de mindegyik rendkívül ambíciós, ami a rátermettség mellett elengedhetetlen. Örvendetes, hogy a szülők is mindenben támogatnak, eredményesen együtt tudunk dolgozni – összegzett az edzőnő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások