Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesújtott az utolsó perc átka

Lesújtott az utolsó perc átka Sport

Egy ponttal kellett beérnie Botoșaniban a Sepsi OSK-nak, amely bő negyven percet emberelőnyben játszva a véghajrában engedte ki kezéből a győzelmet. Az utolsó perc átka újra lesújtott a sepsiszentgyörgyiekre, ez a harmadik olyan mérkőzés, amikor kellő koncentráció hiányában a legvégén kapott góllal fontos pontokat hullatnak el. Öröm az ürömben, hogy továbbra is veretlenek a rájátszásban a piros-fehérek, két győzelem mellett négy döntetlen áll a nevük mellett.

Csapatunk rendkívül nehéz mérkőzésre számított a botoșani-i barlangban, ugyanis a moldvai együttes arról híres, hogy hazai pályán szinte lehetetlen legyőzni őket. Ennek cáfolataként nagy elánnal kezdte a kiszállást az OSK, a 2. percben Obsivac előtt adódott óriási lehetőség, ám a horvát védő lövése a Cobrea által védett kapu mellett suhogott el. A 18. percben a hazaiak első helyzetüket gólra váltották, egy szabadrúgás után Plămadă fejese utat talált a hálóba. A 27. percben Simonovski ellen szabálytalankodott a büntetőterületen belül Burcă, de Colțescu játékvezető ezt nem így látta. A bíró amúgy egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán, a mérkőzés során indokolatlanul sok sárgalapot kiosztott. A Sepsi a 42. percben Petrovic révén kiegyenlített, a macedón középpályás Gorrin beadását gurította hálóba, első találatát jegyezve a román élvonalban (1–1).

A második félidő elején megfogyatkozott a hazai csapat, a korábban már figyelmeztetett Plămadăt kiállították. Ilyen körülmények között érett a piros-fehérek gólja, a 60. percben Simonovski gyönyörű mozdulattal kilőtte a felső sarkot, 2-1-re vezetett az OSK. Neagoe vezetőedző a támadások elősegítése érdekében Tandiát és Hadnagyot is pályára küldte, ám a helyzetekkel nem sáfárkodtak jól a szentgyörgyi játékosok: az ígéretes lehetőségek rendre kimaradtak, ez pedig, ahogy a futballban lenni szokott, megbosszulta magát. A lefújás előtt egy szögletet követően Tincu fejesével egy pontot mentett Botoșani-nak.

– Rendkívül csalódott vagyok, megérdemeltük volna a győzelmet, az ellenfél semmilyen gondot nem okozott nekünk, mi tehetünk róla, hogy két létfontosságú pontot vesztettünk. Mérges vagyok, mert mindkét gólt rögzített helyzetből kaptuk, 2-1-es vezetésnél nem tudtuk értékesíteni a lehetőségeinket, és harmadszor hullatunk pontokat a végjátékban – értékelt meccs után Neagoe edző.

A Sepsi OSK ma indítja a jegyértékesítést a legközelebbi hazai mérkőzésre, az április 30-ai Bukaresti Dinamo elleni összecsapásra. A belépőjegyeket a stadion jegypénztáránál lehet megvásárolni naponta 10-13 óra és 15-17 óra között. A standard hely 30 lejbe, a fedett ülőhely 40 lejbe kerül.

Labdarúgó I. liga, playout, 6. forduló: FC Botoșani–Sepsi OSK 2–2 (1–1). Vezette: Sebastian Colțescu (Krajova). FC Botoșani: Cobrea – Dumitraș, Burcă, Plămadă, Acsinte (Golubovic, 62.) – Achim (Tincu 53.), Oaidă – M. Roman, Rodriguez (Moruțan, 81), Golofca – Axente. Edző: Costel Enache. Sepsi OSK: Niczuly – Martinez, Vieira, Jure, Dima – Ghinga, Petrovic – Kuku (Oliveira, 57.), Gorrin (Tandia, 66..), Fülöp – Simonovski (Hadnagy, 72.). Edző: Eugen Neagoe.

Gólszerzők: Plămadă (18.), Tincu (90+4.), illetve Petrovic (42.), Simonovski (61.). Sárgalap: Plămadă (15.), Golofca (78.), Golubovic (79.), Roman (90.), illetve Simonovski (35.), Fülöp (56.), Oliveira (60.), Obsivac (62.), Petrovic (66.), Viera (79.). Kiállítva: Plămadă (48.).

A playout állása: 1. Dinamo 35 pont, 2. Botoșani 29, 3. Voluntari 21, 4. OSK 20, 5. Chiajna 19, 6. Medgyes 18, 7. Temesvár 16, 8. Juventus 13.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások