Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Razziázik a rendőrség

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség munkatársai a megyeszékhely – elsőként központi fekvésű – utcáit járják, és a szabálytalanul, a forgalmat akadályozó, netán járdán parkoló járgányok sofőrjeit figyelmeztetik, bírságolják.

A jelenség nem újszerű, hiszen a Székely Hírmondó olvasói leveleinek, a véleményrovatba beküldött fényképeknek a zöme ezt a témát dolgozza föl, nincs olyan hét, hogy olvasóink ne „lepnének” meg egy-egy tilosban parkoló járgányról készített fotóval.
Hadnagy István, a megyeszékhelyi helyi rendőrség vezetője kifejtette, az akció addig tart, amíg megszűnik a jelenség.
– Törvény tiltja a járdán két vagy négy kerékkel parkolást. Ez a kihágás helyenként olyan méreteket öltött, hogy már zavaró: a polgárok naponta értesítenek a kihágásokról. A város több pontján tartunk ellenőrzéseket: nagyon sok helyen érünk tetten szabálytalankodókat – avatott be a részletekbe. Kifejtette, hogy sokszor még hely is akadna, de mivel egy-egy utcában fizetni kell a parkolásért, egyesek sajnálják azt a pár lejt, így inkább felhúznak a járdákra, akadályozzák a járókelők közlekedését.
Érdeklődésünkre elmondta, hogy az sem kifogás, ha valaki a háza előtti járdán parkol.
– Szerencsés eset, ha valakinek kertes háza van, mert akkor csak a kaput kell kinyitnia, és máris az udvarára parkolhat. A járdára tilos, mentegetőzésektől függetlenül, és ezt szeretnénk ezzel az akcióval tudatosítani a sofőrökben! A KRESZ-t be kell tartani! – összegezett Hadnagy, arra is rámutatva, hogy sok sofőr a bicikliutakat is elfoglalja.
Már számos bírságot szabtak ki, a sofőrök, bár morognak, egyszer sem tanúsítottak erőszakos magatartást – közölte Hadnagy. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások