Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pontosítás Fortyogó-ügyben

Az április 11-én megjelent, Folytatódik a fortyogói per című cikkük kapcsán szeretném megosztani a nyilvánossággal a következőket.

A 2002/550-es törvény arra kötelezte a kézdivásárhelyi tanácsot, hogy a fortyogófürdői komplexumot eladja akkori bérlőjének, az Incitato Fortyogó Kft.-nek a felértékelt legalacsonyabb áron. Több szakvélemény született: 2005 szeptemberében 891.423 euróra értékelték fel (ezt semmisnek nyilvánította a törvényszék), 2007 januárjában 504.701 euróra (ezen áron szándékunkban állt megvásárolni a komplexumot, de a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal a földterületet, amin feküdtek az ingatlanok, visszaszolgáltatta előző tulajdonosának), 2010 júliusában 252.248 euróra (megvásárolhatóvá vált ismét, de a terület, amin fekszik, vissza lett szolgáltatva), 2012 májusában 229.445 euróra (az előző években felmerülő problémák miatt nem volt lehetséges a megvásárlása), 2016 novemberében 749.964 euróra (ezt jogi úton megkérdőjeleztük, ugyanis az ár a háromszorosára ugrott a 2012-es évhez viszonyítva), 2017 szeptemberében 201.630 euróra (ezt a felértékelést a Kovászna Megyei Törvényszék által kijelölt szakember készítette).

Észrevehető, hogy a felértékelt ingatlan ára csökken 2005-től 2017-ig, ami az épület(ek) rongálódásának tudható be. 2004. január 15-én kiutasítottak az épület(ek)ből, megvonták a közművek szolgáltatásait, az ajtókat és a kaput beforrasztották. 2005 márciusában törvényszéki végrehajtó jelenlétében újra átvehettük a komplexumot, azóta őrző-védő szolgálat segítségével felvigyázzuk, várva, hogy 16 év után reális áron megvásárolhassuk.

Az Incitato Fortyogó Kft. európai uniós pályázat segítségével szeretné modernizálni, felújítani a létesítményt, hogy magyarországi fürdőkhöz hasonlítson, amilyenek Pécsen, Makón, Mórahalmán vagy éppen Hajdúszoboszlón találhatók.

Kovács Attila, az Incitato Fortyogó Kft. képviselője

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. április 18., 11:46
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Eddig mit csinalt az Incitato Fortyogo Kft -csekely 13 ev alatt? Minden elvan hanyagolva. A varosnak egy szegyen foltja. Igazat adok a varos vezetosegenek hogy jobb kezekbe szeretne adni a Fortyogot, akik meg tesznek is valamit nem csak szoban igergetnek holmi palyazatos befektetest…Remelem hozzaerto befektetok kezebe kerul.

    • User
      Dátum: 2018. április 18., 16:51
      ÉRTÉKELÉS: 10

      Egyetertek a hozzaszolokkal. Nem ismerem Kovacs Attilat, de megvan a velemenyem rola. Miert ragaszkodik a Fortyogohoz foggal-korommel ha eddig se csinalt semmit? Gondolom olcson megakarja venni es majd JO arban tuladni rajta. Azzal a szoveggel hitegeti a varsost hogy europai szinvonalu nyaralo-bazist epit. Oda azert penz,izles,hozzaallas, akarat es fiatalos lendulet kell. Amint ertesultem ez mind nincs meg Kovacs urnak…Unios palyazatot emleget, ami nem is biztos es tudjuk jol hogy nem megy olyan konnyen. Igerni lehet de nem egy eleten at.
      Eleget lejaratta magat a Fortyogoval, nevetseges a kotozkodese.

      • User
        Dátum: 2018. április 19., 8:55
        ÉRTÉKELÉS: -5

        Nem ismered, de van véleményed róla. Hogyan? Fasza csávó lehetsz! Látod, én sem ismerlek, de már nekem is van véleményem rólad. Minimum egy irigy, rosszindulatú alak vagy! Tessék, indulj, vedd meg a fortyogói komplexumot és csinálj belőle egy európai színvonalú fürdőt!

  • User
    Dátum: 2018. április 18., 14:10
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Kovács úr ön (szándékosan irtam kicsi ö-t) álmodik. Itt az utolsó mondatjára szoritkoznék. Az ön irányitása alatt akkor lesz makói szinvonalú a Fortyogó amikor a kő kivirágzik. Már 2003 magaslatában egy valamire való ebédet nem lehetett a vendéglőben megenni, a kosz és a nemtörödömség rég uralkodott a háza táján. Ja és kiből, kikből áll az örző-védő szolgálat? Bélából és kutyuskájából? Ébredjen uram. Önnek ott nincs semmi keresnivalója. Sem most, sem az elkövetkező időszakban. Sikeresen tönkre tette a Fortyogó komplekszumot.

  • User
    Dátum: 2018. április 19., 11:40
    ÉRTÉKELÉS: -7

    Erre mondják, hogy vissza az agarakkal. A Fortyogó nem azért ment tönkre, mert nem jól volt kezelve, hanem azért, mert az akkori városvezetésnek nem tetszett, és bezáratta. Egyszerűen lehegesztették, lelakatolták a bejáratot, a bérlő többé nem mehetett be. Kétségbe vonták a vásárlási jogát, amiért aztán, mivel ő nem hagyta magát, hosszú ideig tartó perek következtek. Mondjanak egy ingatlant, ami hasonló helyzetben nem ment volna tönkre! Valaki felteszi a kérdést, hogy mit csinált az Incitato Fortyogo Kft. 13 év alatt. Mit csinált volna? Költött volna bárki vagyonokat a bizonytalan helyzetű ingatlanra a helyükben? Kétlem. Azt is kérdezik, miért ragaszkodik Kovács Attila foggal körömmel a Fortyogóhoz… Mert a normális székely ember ezt teszi. Ragaszkodik a jogaihoz, a gyökereihez, akkor is ha támadják. Sőt, akkor talán még jobban.
    Az, hogy a Fortyogón nem lehetett normális ebédet megenni annak idején, hazugság. Jó volt a konyha, esténként kitűnő zenekar muzsikált, esküvőket tartottak ott, banketteket, nagyszerű bár volt, udvarias kiszolgálás, biliárdasztalok, szeparé, külföldi vendégek, helyiek, jó volt a forgalom. Nem volt drága, átlag fizetésből is meg tudta magának engedni az ember, hogy oda járjon. Ennek ellenére a város akkori legelitebb helyének számított. Csak ez valakiknek vagy nem tetszett, vagy az is lehet, hogy nagyon tetszett, és meg akarták kaparintani. Csak egy óvatos kérdés: ha annyira rosszul kezelte a bérlő, hogy maradhatott volna fenn a nyolcvanas évek közepétől egészen 2005 körülig? 2005-ben biztosan teljes gőzzel működött még, határozottan emlékszem, ott jártunk május elsején.

    • User
      Dátum: 2018. április 20., 8:07
      ÉRTÉKELÉS: 15

      Idióta vagy barátom, de nagyon. A székely ember foggal körömmel ragaszkodik ami az övé mi??? S ez éppen Kovács Attilára illik mi??? Csak megsúgom neked, hogy a nagy vásárló és befektető az Pătru lesz, neki adta el a cége javarészét ez a nagy székely balfasz!!! Lesz ott Makó szintű strand ez se kérdés, csak réppen ománul kell majd kérni a belépő jegyet!

      • User
        Dátum: 2018. április 20., 10:28
        ÉRTÉKELÉS: 0

        Nem szép dolog valakit idiótázni, ha elmondja a véleményét! Amúgy nem vagy a barátom, de meg vagyok arról győződve, hogy te nem vagy idióta, csak túlságosan lelkesen kommentelsz. Fogd vissza magad, úgy illik! Van rá bizonyítékod, hogy Patrunak játssza át Kovács Attila a Fortyogót? Erről csak itt a véleményfalon lehet olvasni, de ez mindaddig pletykaszámba megy, amíg például nem ír erről az újság egy tisztázó cikket. Javaslom, hogy írjanak róla, szerintem kíváncsi erre más is. Én is furcsának találom, hogy Kovács Attila az Incitato Fortyogo „képviselője”, és nem tulajdonosa, vagy ügyvezetője. Talán ő is tisztázhatná magát ez alól, ahogy látom, nem gond neki, ha írni kell az újságba.
        A „tuti biztos” kommentelőnek: meggyőződése alaptalan. Lehet, hogy önöknek az furcsa, hogy nem támadom Kovács urat nagy vehemenciával, mint oly sokan. Miért ne mondhatná el, hogy mit is akar?
        Egy dolog mindenképp kiderült számomra a nagy vitából: senkinek nem volna kifogása ellene, ha azonnal kifizetné azt az összeget amit a város megállapít. Nagyon úgy tűnik, ez a pénzről szól, nem tisztességről, vagy hanyag kezelésről.
        A város bármilyen indokkal tett lakatot a cégre, egy biztos: nem egészen törvényesen járt el. Ha vigyázott volna a törvényességre, Kovács Attila nem tudta volna így elhúzni a pert. Mert nem a bérlő tette tönkre a komplexumot (még akkor sem, ha ön nem kapott rendes ebédet), hanem az, hogy hosszú időn át el volt hanyagolva.
        Egy dologban igaza volt mégis: bizonyos szinten érintett vagyok, mint minden kézdivásárhelyi lakos, én is szomorúan szemlélem, hogy városunk egy értékes „darabja” ilyen állapotba került.

    • User
      Dátum: 2018. április 20., 9:25
      ÉRTÉKELÉS: 8

      Kovács Attila úgy ragaszkodika Fortyogóhoz, hogy egy román (Patru Constantin – a For U működtetője) akarja átjátszani potom pénzért a komplexumot!

  • User
    Dátum: 2018. április 20., 8:22
    ÉRTÉKELÉS: 9

    A 11.40-es hozzászólónak (mellesleg meggyőződésem, hogy maga az érintett kommentál), nem a Fortyogó fénykoráról volt szó a valamirevaló ebéd emlitésekor, hanem a 2003-ban uralkodó helyzetről. És ez tuti biztos. Ugyanugy mint a rendetlenség és a kosz ami uralkodott akkortájt. A külfőldi vendégek, a szinvonalas zene és a benkettok már rég a múlté voltak akkortájtát. És meglehet, hogy ezért tett lakatot rá az akkori városvezetés. A nem megfelelő menedzsment, a trehányság megszüntetése végett. És felteszem a kérdést: miért volt érdeke K Attilának, hogy tőnkre tegye a komplexumot? A válasz egyértelmű!

  • User
    Dátum: 2018. április 20., 11:58
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Hogy is van ez ? Peldaul ,ha berelnek egy lakast 1 evre ,es a berletett a tulajdonos nem akarja meghosszabitani akkor en perbe fogom mert megakarom venni az O tulajdonat ,annyiert amenyit En akarok adni erte?

    • User
      Dátum: 2018. április 20., 22:37
      ÉRTÉKELÉS: 3

      Ha lakásról volna szó, valóban nem működne. De ebben az esetben a bérlő az elővásárlási jogára hivatkozik, amit valami jogszabály, fene tudja melyik, megállapított neki.

  • User
    Dátum: 2018. április 21., 0:24
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nem attól idióta valaki, hogy elmondja a véleményét. De, ha például valaki azon a véleményen van, hogy a Föld lapos, netán még be is akarja bizonyítani, akkor hadd engedtessék meg nekem, hogy szerény véleményem szerint, idiótának tituláljam a szerzőjét :)))) Mellesleg, ha tényleg nem vagy idióta, elég a netten rákeresned az Incitato Fortyogo Kft.-re és magadtól is rájössz a tulajdon viszonyokra!!! És bár szerinted csak a netten kering a Pătru féle sztori, ha lenne logikád ki tudnád sakkozni miért mondott le a tanácsosi tisztségéről egy nehezen bekerült román tanácsos!!! És ha még mindig nem esett le a tantusz nálad, fenntartom az idiótára vonatkozó érvelésem 🙂

  • User
    Dátum: 2018. április 22., 11:33
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nem állítottam, hogy a Föld lapos. 🙂 A neten keringő pletyka, attól hogy ott kering, még mindig csak pletyka marad. Az, hogy Patraru ezért mondott le, csak következtetés, nem bizonyíték. Persze attól még lehet igaz. Nem annyira azért nem fontos nekem ez az ügy, hogy elkezdjek a „netten” kutakodni utána. „Szerény” véleményed szerint emiatt idióta vagyok. Szerencse, hogy a „nagyon szerény” véleményed nem igazán okoz problémát az életemben. 🙂 Legyen szép napod!

  • User
    Dátum: 2018. április 23., 9:39
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Az, hogy Constantin Pătru, a For You tulajdonosa 50 százalékos tulajdonrészt szerzett az Incitato Fortyogó Kft-ben, nem „neten terjedő legenda”, hanem többek között ez az újság is megírta, az érintett nem cáfolta, de nem is cáfolhatta, mert magam is megnéztem az egyébként nyilvános, bári által kikérhető, aktuális cégadatokat. És nem is az a baj, hogy esetleg egy román nemzetiségű ember szeretné megvásárolni a fortyogófürdői komplexumot. A mozit is megszerezte, abból sem lett tragédia.
    A nagy kérdés az, és jelenleg azért folyik a per, hogy az Incitato Fortyogó Kft., amelynek egy régi, de sajnos még érvényes törvény alapján elővásárlási joga van, mennyit hajlandó fizetni érte. Most tekintsünk el attól, hogy annak idején miért került lakat az épülete, ki tette tönkre, miért stb. Eleve abszurdom, hogy az állam előírhatja, hogy egy, a város tulajdonát képező ingatlant el kell adni a bérlőjének, de az igazán hajmeresztő az, hogy a tulajdonos nem szabhatja meg az árát sem!
    Kovács Attiláék, amint az írásából kiderül, kb. 200 ezer eurót szeretnének fizetni, ami 500 ezer euróval kevesebb a város által rendelt felértékeléshez képest. Tekintettel arra, hogy egy négyhektáros területről van szó, ez a 200 ezer euró azt jelentené, hogy egy négyzetmétert 5 eurós áron kapnának meg a város egyik legértékesebb részén, ahol normális piaci körülmények közepette 10-12 eurót is adnak érte. És akkor hol vannak még az épületek (még akkor is, ha esetleg le kell bontani azokat), hol a kezelőbázis, és hol van a legértékesebb, a brand, ami Fortyogófürdő nevében képződik?! Hiszen nem mindegy, hogy egy új szállodát valahol egy no name-mező szélén húznak-e fel, vagy FORTYOGÓFÜRDŐN, ahol gyógykezelésre is lehetőség van! Ilyen szemszögből nézve megértem a városi tanácsot, hogy minél nagyobb összegért szeretné értékesíteni a komplexumot, ha már egyszer törvény kötelezi az eladására.

  • User
    Dátum: 2018. április 24., 13:17
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ha Kovács Attiláék annyira tisztességes úton járnak, mint ahogy állította, akkor miért kérték a per áthelyezését más megyébe? Mert ott jobban lehet sumákolni? Szerencsére tegnap ez irányú kérelmüket visszautasították!