Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Macron vállveregetése

Macron vállveregetése Románia

Elismerően nyilatkozott Klaus Johannis tevékenységéről Emmanuel Macron francia elnök egy vasárnap közzétett interjúban, írja az Agerpres.

Macron elnöki mandátumának első évéről beszélt a BFMTV-nek, az RMC-nek és a Mediapartnak. Az interjúban szóba került az európai helyzet is, amelynek kapcsán a francia államfő azt mondta: az illiberális demokráciák megerősödése vehető észre a kontinensen. „Egyfelől olyan demokráciákat látok, ahol beállt a fáradtság a lakosság körében. Olyan demokráciákat, ahol megszokottá váltak a gyengeségek, az igazságtalanság, az egyenlőtlenségek, a düh” – mondta Macron, hozzátéve, hogy ezekben a társadalmakban eluralkodott a populizmus.

„Másfelől ott vannak az illiberális demokráciák, ahol azt mondják: látják, ezek gyenge emberek. Ezért mi nem tiszteljük a demokráciát. Megtámadjuk a bírák függetlenségét” – részletezte a francia államfő, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként, hozzátéve, hogy „egyesek Romániában is” ugyanezt kísérlik meg. Macron ennek kapcsán elismerően beszélt Klaus Johannis államfő tevékenységéről, aki – a francia elnök szavaival – „ellenőrzés alatt tartja a dolgokat”. Macron úgy fogalmazott: szuverén Európában hisz, amely képes megóvni állampolgárait a veszélyektől.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. április 18., 10:22
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Franciaország(?) utolsó nagy politikusa De Gaulle volt…a többi saláta,Macron pedig inkább Micron .Merkel mami mellett akar dűbörögni mint a kisegér az elefánt mellett,de már az elefántból is egy póniló lett,akit a ,globalogazdik ‘ hajtanak körbe-körbe.