Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki gondja

Mindenki gondja Kovászna megye

A felsőháromszéki polgármesterek tegnapi, kézdivásárhelyi találkozóján az egyik legtöbb hozzászólást eredményező téma a kóbor ebek kérdése volt. Az elöljárókat a megbeszélésén jelenlevő Forró Béla, a Székely Kutya Klub elnöke arra kérte, hogy közösen lépjenek fel ezen gond ellen, ugyanis nemcsak Kézdivásárhelynek jelent problémát és anyagi terhet.

Forró kifejtette: egy önkormányzatnak nem nagy összeg, amit egy kóbor kutya befogására kell fordítani, és pozitív példaként Kézdiszentléleket említette, ahol begyűjtötték az állatokat. Vitába keveredett Tusa Levente szentkatolnai polgármesterrel, aki elmondta: jónak látta volna, ha a gyűlésen jelen van dr. Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője is, aki esetleg bővebb tájékoztatással szolgálhatott volna.

Tusa szerint az utcákon levő kutyák zömének gazdája van, s a leg­egyszerűbben, pluszkiadások nélkül, chipezéssel meg lehetne oldani a gondot. Forró ezzel szemben kifejtette, bármely utcán levő állat kóbornak minősül, és azt vágta a szentkatolnai polgármester fejéhez, hogy nem ismeri a törvényt. Azt is hozzátette: nonprofit egyesületként nem tudják az egész környék gondját megoldani, jóllehet, lépten-nyomon őt hívják, ha gond van.

A vita elültével Forró Béla kérelmének nem lett különösebb eredménye.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 23., 8:55
    ÉRTÉKELÉS: 14

    A Kezdivasarhely-i Katolikus temetohoz szereljetek vebkamerat a bejarati reszhez.A kamera ugy legyen folszerelve,hogy a szentleleki ut teljes szakaszat pasztazza.Akkor majd meglatjatok,hogy kik azok akik a koborebeket behordjak varosunkba.Kovaszna megyeiek (a legtobben) is vannak koztuk!

  • User
    Dátum: 2018. március 23., 9:09
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Nagyon ne sírjanak a kutyások, mert még mindig az a „kevéske” összeg amelyet egy kutya eltartására „pályáznak” (kapnak) meg az önkormányzattól, az háromszor akkora, mint amelyből egy szociális (megj. nem roma tekergő) rászoruló étkezhet egy nap alatt. Ugyebár sajnálja mindenki a kóbor ebeket…. de… azért az ember mégiscsak Ember kellene legyen… tisztelt vezetőség!

  • User
    Dátum: 2018. március 23., 10:10
    ÉRTÉKELÉS: -6

    En mar nem is tudom mit mondjak errol a kutya tartasrol ilyen sohasem volt Kezdivasarhelyen hogy ennyi kutya legyen a hazaknal. Egy ceg kereten belul dolgozom mint ugynok de ennyi kutyat nem lattam eletemben hogy hobby lett-e vagy a kulfoldon dolgozo ferjeket helyetesitik nem tudom!!!