Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lebőgtünk a japánok előtt

Lebőgtünk a japánok előtt Románia

Tele van a Twitter és a Facebook közösségi oldal bocsánatkérő bejegyzésekkel, illetve üzenetekkel. No nem a politikusok szórtak hamut a fejükre, hanem átlagemberek kérnek elnézést a japánoktól, amiért cifrán kifogadták őket Bukarestben.

Amint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, történelminek kellett volna lennie Abe Shinzo japán miniszterelnök és az őt kísérő küldöttség látogatása mioritikus tájainkon. A szociáldemokraták berkeiben dúló harc azonban ezt is keresztülhúzta, s így a felkelő nap országából érkező üzletemberek és politikusok majdhogynem senkivel sem találkozhattak. A tiszteletadásukról, pontosságukról és alázatosságukról híres japánok ezt nem is vették jó néven: Shinzo például egyetlen bejegyzést sem osztott meg a romániai látogatásáról (a több balkáni országban – Szerbia, Bulgária stb. – tett vizitjéről annál többet).

Sok internetező próbálta az ország megtépázott becsületét bocsánatkéréssel helyrebillenteni, valószínű nem sok eredménnyel. A Pro TV egyik munkatársa, Rareș Năstase ezt írta: „Belegondolok, hogy miként tekintenek erre (az eseményre – szerk.) diplomáciai szinten. Ezek japánok voltak. Én láttam ennek az országnak a kultúráját. És kijelentem: roppant szégyellem magam!”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások