Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Van is, nincs is tankönyv

Megbünteti a minisztérium a kiadókat, ha hétfő reggelre nem lesznek a tankönyvek az iskolákban – nyilatkozta múlt hétvégén Liviu Pop tanügyminiszter. A háromszéki iskolákba azonban tegnap reggel nem érkeztek meg a tankönyvek. Kiss Imre főtanfelügyelő szerint a miniszter pénteki határidőt szabott meg a kiadóknak arra, hogy a tanfelügyelőségekhez eljuttassák a tankönyveket, ami meg is történt, 11 tantárgyból megkapták a megrendelt mennyiségeket, több részletben, az utolsó háromezer darabot péntek délben vette át a tanfelügyelőség. Ezt tegnap nem tudták kiosztani, de szerdáig mindenhová megérkeznek a megrendelt tankönyvek. Mindenhova, ahol román tagozat van, mert csak számukra nyomtattak tankönyveket. A magyar nyelvű fordításokra ezután kell licitet kiírni, aminek sikere kétes, mert kis példányszámú nyomtatás nem olyan nyereséges, hogy azért csatába induljanak a kiadók, s ha netalán még az a példányszám több alternatívát is jelent (azaz többféle tankönyvet), akkor még annál is kevesebb. Addig a magyar osztályok tanárai az egyetlen megrendelt román tankönyvből készülhetnek az óráikra. 

Advent a főtéren

Sepsiszentgyörgyön már készülnek a téli ünnepekre. A hagyományokhoz híven advent első vasárnapján, december 3-án Antal Árpád polgármestere gyújtja meg a város óriáskoszorújának első gyertyáját, és továbbadja a lángot a városlakóknak. Az ünnepség 19.30-kor kezdődik a karácsonyi díszbe öltöztetett főtéren, és a város idén is forró teával és mézeskaláccsal kedveskedik a résztvevőknek. 

Alkoholgőzben

A hétvégén többen is ittasan ültek a kormány mögé, közülük négyet kapott el a rendőrség: Árapatakon egy 53 éves sofőrnél 0,80, Bárkány községbeli, 34 éves sorstársánál 0,91, egy 31 éves bodzafordulóinál 0,56 mg/l-t mutatott a szonda. Egy 33 éves férfi (0,77 mg/l) még meg is üttetett egy parkoló személygépkocsit Sepsiszentgyörgyön. 

Traffipax

Ma a 10-es országúton Bredéten, Bodzafordulón és Szitabodzán, a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Maksán, Csernátonban és Sárfalván, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Szotyorban és Sepsibükszádon valamint Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Baróton és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. november 21., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Csak azt nem értem, hogy ha már pénteken (illetve nagyobbrészt már korábban) megkapta az összes ötödikes tankönyvet, hétfőn miért nem tudta kiosztani a tanfelügylőség? Miért kell még várni vele napokat?