Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felújítják az iskolát

Felújítják az iskolát Kovászna megye

Tánczos Szabolcs barátosi polgármestertől megtudtuk, október 10-én sikerült aláírniuk a finanszírozási szerződést a fejlesztési minisztériumnál a közel 2,1 millió lejes pályázatra. Ez magában foglalja az iskola régi épületének – ami annyira romos állapotban van, hogy abba már nem tanítanak – teljes körű rehabilitációját: tetőcserét, külső-belső javítást, a központi fűtés beszerelését, új mosdók létesítését stb.

A pályázatban szerepel a jelenleg iskolaként működő épület modernizálása is, az szintén új mosdókat, új kazánt, szigetelést, tetőcserét kap, plusz egy informatikalaborral is felszerelik.
Az elöljáró szeretné, ha ősszel vagy legkésőbb a tél folyamán megtörténne a közbeszerzés, hogy már tavasszal elkezdhessék a munkát. Kérdésünkre Tánczos elmondta: mindenképp örvendetes, hogy pozitív elbírálást kapott a község pályázata, hiszen az iskolára nagyon ráfér a felújítás, önerőből nem tudták volna véghezvinni azt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 20., 9:23
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A 21-edik szazadban Haromszeken igy nezzen ki egy iskola epulete ez minositi mint a helyi mint a megyei vezetoket.Amig minden fele”civil”szervezeteknek szorjak a penzt,addig iskolaink romos allapotban vannak.