Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tüntet a Sanitas

Tüntetést tart ma délelőtt a fővárosban a Sanitas Szakszervezeti Szövetség, amiért a kormány halogatja az egészségügyi és a szociális ellátórendszer gondjainak megoldását. A megmozduláson 130 Kovászna megyei dolgozó is részt vesz.

A Sanitas tagjai elégedetlenek a 2017/153-as törvénnyel, amely szerintük egyenlőtlenségekhez és diszkriminációhoz vezet a bérezési rendszer tekintetében. Meglátásuk szerint a kormány hónapok óta egyebet sem tesz, csak „mímeli”, hogy érdekli azoknak a szakágaknak a sorsa, amelyeket ők maguk neveztek „nemzeti érdekeltségűeknek”.

Vasile Neagovici helyi bizalmi korábban úgy nyilatkozott, hogy „csalódottnak és átvertnek érzik magukat” és „porhintés” az, hogy január 1-jétől 25 százalékkal nőnek a fizetések a közszférában.
– Véleményünk szerint a fenenagy fizetésemelés abban fog kimerülni, hogy azt az összeget, amit eddig a munkáltató fizetett be társadalombiztosítási járulékként, azt most ráterhelik a munkavállalóra, és azzal valóban megnő a bruttó fizetése. Az összeget azonban a munkavállalónak kötelessége lesz letartani és továbbra is befizetni járulékként, így a nettó fizetés legtöbb 2-3 százalékkal nő majd – vélte Neagovici.

A szakszervezet többek között azt követeli, hogy az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozó minden alkalmazott – beleértve a műszaki és az adminisztratív személyzetet is – részesüljön a különleges munkakörülményekért járó pótlékban, hogy 2018. március 1-jétől kapják meg a beígért teljes béremelést, illetve hogy egész év folyamán részesüljenek az élelmiszerjegyekből

Amennyiben nem teljesítik követeléseiket, a Sanitas Országos Tanácsa eldönti, hogy mely dátumtól kezdenek általános sztrájkba. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 19., 21:48
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Emeljék is meg a fizújukat,de utána börtönbe azzal aki a plikkecskét várja! Egyesek 8-10 ezret is keresnek,még amellett szabad magánrendelőt is fenntartsanak,mégis elégedetlenek!!!!!!!!!