Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kis koldusokat kaptak el

Mint arról már beszámoltunk, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a városban egyre több gondot okoznak a felügyelet nélküli koldus gyermekek, ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy nem tolerálják a kéregetést. Fejleményekről érdeklődtünk.

Az elöljáró kifejtette, hogy első körben beazonosítanák a kolduló gyerekeket és szüleiket, majd elindítanak egy közmunkaszerű programot, hogy mindenféle szakképesítést mellőző munkát biztosítsanak azoknak a szülőknek, akik dolgozni szeretnének.
– Ha nem akarnak dolgozni, hanem inkább a gyerekeiket küldik koldulni, akkor ez már bűncselekménynek számít, és kérni fogjuk a hatóságokat a szülői jogok megvonására – nyomatékosította Antal.

A kijelentés számos vitát indított különféle közösségi oldalakon, lapunk az említett jogok megvonásáról érdeklődött. Mint az kiderült a Hadnagy Istvánnal, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetőjével folyatott beszélgetésünk során, az elmúlt hetekben kiskorúakat kaptak rajta kolduláson a parkban, a gyermekeket pedig a Koldus és Királyfi sürgősségi befogadóközpontba vitték az egyenruhások. Fehér Gabriella, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság irodavezetője kérdéseinkre elmondta, hogy elsőre a behozott gyermekek szüleit azonosítják, a származási helyüket derítik ki, illetve szociális ankét is indul az ügyben.

„A szülői jogok megvonása nagyon nehéz, törvényszéki procedúra. Valóban nyomós oka kell, hogy legyen ezen a jogok elvesztésének. A döntés megindokolt, és mindig a gyermek javát szolgálja” – összegzett a szakember, elárulva, hogy Háromszéken nem elterjedt, csak izolált esetekben fordult elő szülőijog-elvesztés. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 16., 8:00
    ÉRTÉKELÉS: 4

    ;akik dolgozni szeretnenek” hol elsz?Amig nyomjatok a szocialist,ezek SOHA nem fognak dolgozni.Kezdin is ez a helyzet ,foleg a nagyuzletek elott.Tapodnak le az egyre agresszivabb keregetok,csak hogy itt nem zavarja oket senki.

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 16., 11:38
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azt nem birom ezekbe a nagykepu polgarmasterekbe,hogy mindenkit dolgozni kuldenek de ha oket valaki befogna munkara ket lapat foldet nem tudnanak foldobni egy kocsi remorkajara.Mert ez mar csak igy megy Romaniaba,hogy azok kuldenek masokat dolgozni akik eletukbe nem dolgoztak.Uraim.A nehai Fulop atya is koldulasbol tartotta fol a szegeny gyermekeket megsegito intezmenyt.A Papa sem iteli el a koldulast,hiszen nem lopnak hanem kernek a koldusok.Ez annyit jelent,hogy aki akar az ad nekik,aki meg nem az nem.De ugy latszik,hogy itt egyesek katolikusabbak a Papanal.Ha egyaltalan katolikusok ezek,mert en nagyon ketlem,hogy azok volnanak.

  • User
    Dátum: 2017. augusztus 19., 12:13
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A koldulásból elég kerek összegek állhatnak elő. Elgondolkodtatható, hogy nem – e részesítik azokat, akiktől elvárjuk a nekik szökjenek. Csak a sárülés nyoma….