Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem ígéretekre alapoznak

Nem ígéretekre alapoznak Kovászna megye

A bardoci önkormányzat megvásárolt egy 9 áras területet az erdőfülei temető mellett, azon ravatalozóház építésének fogtak neki. A munkálatokkal már javában haladnak, Kolumbán Sándor alpolgármester elmondása szerint idén be is fejezik a létesítményt, a következő ravatalozót vagy Bardocon, vagy Olaszteleken húzzák fel, ez még nincs eldöntve.

Bardoc községben eddig egyetlenegy faluban sem volt ravatalozó, így ideje volt, hogy az egyébként sok más területen élen járó erdővidéki község behozza ezt a lemaradását. A község második embere úgy fogalmazott, szempontjuk az, hogy a ravatalozók a temetők mellett épüljenek, és megfeleljenek a kor követelményeinek. Az erdőfülei például hidegkamrával, illemhellyel lesz ellátva, ennek megfelelően a vizet, villanyáramot is bevezetik az építménybe, lesz előtere, és parkolóhelyeket is kialakítanak a közelében.

– Olaszteleken és Bardocon már a község tulajdonában vannak a területek, melyekre a ravatalozókat építenénk. Nyilván, nem valószínű, hogy egyformák lesznek, mert figyelembe kell vennünk a terepviszonyok helyszíni sajátosságait – mondta az alpolgármester.

Mindemellett Bardocon más beruházások is zajlanak, vagy éppen előkészületben vannak. A helyiek, különösen a székelyszáldobosiak már nagyon örvendenének annak, ha végre látnának munkagépeket megjelenni a falu főutcáján, hiszen azt jelenleg, aszfalt híján, többnyire nagy porfelhő fedi, főleg ilyenkor, nyári száraz időben. A Fejlesztési Minisztérium előirányzott ugyan 5 millió lejt a Bardoctól Székelyszáldoboson át a 131-es megyei úttal való kereszteződésig tartó, 3 és fél kilométeres útszakasz korszerűsítésére, ám az alpolgármester szerint a tapasztalat azt mutatja, a kormánypénzeket, s egyáltalán a kormányígéreteket nem minden esetben lehet kész tényként kezelni, ezért inkább abban bíznak, hogy hátha mégis felszabadítják az erre a célra leadott uniós pályázatukat, s az úgy kapott pénzből építhetnek majd utat. Ha mégsem, mindenesetre a kormánynál is próbálkoznak.

– Ez a beruházás lenne a legfontosabb az elkövetkezőkben – könyvelte el a község elöljárója.
Sikernek mondható el viszont, hogy a községben hamarosan pontot tesznek a szennyvízhálózat kiépítésének munkálataira. Augusztus 22-én veszik át ugyanis a Székelyszáldobost és Olaszteleket kiszolgáló szennyvíztisztító állomást, ezzel Bardoc község, Erdővidéken egyedülálló közigazgatási egységként mondhatja el, hogy minden települését víz-és szennyvízvezeték-hálózat szolgálja. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 16., 7:17
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Szekelyszaldobos mostahagyereke Badockozsegnek. Szegyelje magat Alpolgarmesterur,mint a Szekelyszaldobos szulotje,semmit nem tesz a faluert tobb 10 even at! Csak igergetnek az aszfaltozassal,ravatalozorol meg nem is beszelnek,mi nem olyan adot fizetunk mint a tobbi falu?