Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiválónak lenni nehéz

A Kovászna megyei tanfelügyelőség közleménye szerint a címzetes vizsgára jelentkező pedagógusok 83,62%-a írta meg az 5-öst. A cél azonban a 7-es vagy annál nagyobb jegy elérése lett volna.

Az 5-ös csak a meghatározott idejű helyettesítéshez elég, a végleges állás elnyeréséhez szükséges 7-es jegyet 106-an (44,54%) érték el, viszont 39-en az összesen 238 dolgozat szerzői közül nem kaptak még 5-öst sem. Egyetlenegy 10-es dolgozatjegy szerepel a statisztikában, egy magyar katolikus vallástanár érdeme. 275-en jelentkeztek vizsgázni, de 27-en nem jelentek meg az írásbelin, 10-en menet közben léptek vissza. Elvileg az idei végzősöknek könnyebb dolguk kellene legyen, de a 17 közül csak 5 írta meg a 7-est, 9 helyettesi állásra elegendő 5-6,99 közötti jegyet kapott, 3 pedig ennél kisebbet.

A legnagyobb versengés a magyar tanítónői, óvónői, angol-, torna- és romántanári katedrákért folyt. Helyek pedig igen korlátozott számban vannak meghirdetve (a folyamatosan csökkenő gyermeklétszámból is kifolyólag), 1 magyar óvónőnek, 4 magyar tanítónőnek, 3 román- és angoltanárnak, 1 tornatanárnak. A katedrákat mindig a nagyobb jeggyel rendelkezők választhatják, idén összesen 41 címzetes álláson osztozhatnak; akinek nem jut, az a következő szakaszban helyettesítőként is előnyt élvez, illetve a töredékkatedrák választásánál.

A 18 angol szakosból 7-en, a 10 magyar szakosból 6-an, a 25 román szakosból 5-en, a 10 román tanítónői állásra pályázó közül 3-an, a 29 magyar óvónőből 15-en, a 39 magyar tanítónőből 20-an írták meg a katedra meghatározatlan időre való birtokbavételéhez, azaz a címzetes álláshoz való jogot biztosító jegyet. A fellebbezések elbírálása utáni végleges eredményeket július 25-én teszik közzé. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 21., 20:34
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mit várunk a gyerekektől ezek után.Jó hogy meg vannak fizetve és utána majd a gyerek megy maganorara természetesen még azt is borsosan megfizeti