Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rákapott a húsra

Rákapott a húsra Kovászna megye

Orbaiszékre is rájár a medve, ugyanis a zabolai, majd pávai eset után szombat éjszaka Kommandón egy fejőstehénnel végzett a nagyvad. A szakemberek attól tartanak, a tetem elszállítása után a gazdaságokban keres új prédát magának.

Csoma Ferenc kommandói lakos a faluvégen, a Tőzeg erdőrészen tartotta teheneit. A karám nyugalmát szombat este dúlta fel a vad: az egyik megriadt, 13 éves tehén a patak felé vette az iramot, de a medve a hátára ugrott, leteperte és a patakban megölte. Szabó Tibor, a területet adminisztráló Katrosa Vadászegyesület vad­őre (aki a tetem mellé kamerát szerelt) a felvételek és nyomok alapján elmondta: olyan 5 éves medvéről van szó, amely már korábban „megkóstolta a vért”, hiszen pár hete szintén Kommandón három szarvasmarhával végzett a Rejtek erdőrészen.

Szabó úgy véli, miután a vizsgálat lezajlik, és a tetemet elszállítják, a medve újabb ennivalót keres, és nem kizárt, hogy a gazdaságokba fog ellátogatni. Kocsis Béla polgármester az érintett hatóságokkal tartott terepszemlén hangsúlyozta: mindenképp szükséges a medve kilövése, mert veszélyt jelent nem csak az állatokra, hanem a közelgő erdeigyümölcs-szezonban az emberekre is. „A tragédiát mindenképp meg kell előzni!” – szögezte le. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. június 28., 9:32
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Amiota letezik ez az erdokitermelo munkasokbol alakult falu(Kommando)azota egyfolytaba bejart a medve ide.Ez nem ujdonsag.A falu ugyanis az erdo kozepeben 1500m magasan a Baszka pataka mellett epult.Tehat nem a medve telepedett ra az emberi videkre,hanem az ember telepedett ra a medve termeszetes teruletere.Es ideje lenne mar lemezt cserelni,mert ez az ujsag egyebrol sem tud irni mar ket hete.

  • User
    Dátum: 2017. június 28., 18:38
    ÉRTÉKELÉS: -5

    Egy újságnak főként arról kell írnia, ami az embereket foglalkoztatja. A medvék elszaporodása pedig igen sokakat érint, többnyire negatívan. Tehát én egyáltalán nem unom a medvés sztorikat. Nyomást kell gyakorolni az illetékesekre, hogy lépjenek. Tudom, egyesek inkább arról szeretnek olvasni, hogy „nincs munkahely” (mekkora ostobaság), s hogy „külföldre kényszerülnek a fiatalok” (merthogy most ez a divat), de én éppenséggel pont az ilyen óbégatózást unom.

  • User
    Dátum: 2017. június 28., 19:03
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Az egesz dologban csak az a perverz,hogy ezek a gyava cselszovok ugy allitjak be a dolgot mintha a szekely nep kerne a medvek kvotavadaszatat.Ezt azert teszik imigyen,hogy majd a kozeljovoben,ha valamelyik mas kormany amely jobban szereti majd a hazajat,netan felelossegre vonja majd oket akkor azzal takaroznak majd,hogy a nep kerte.