Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Péter Jánosra emlékeztek

Szerdán Kézdivásárhelyen tisztújító közgyűlést tartott a Kézdivásárhelyi és a Kézdiszéki Székely Tanács. A jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek meg Péter Jánosról, aki májusban bekövetkezett haláláig a Székely Nemzeti Tanács alelnöki, illetve a Kézdiszéki Székely Tanács elnöki tisztségét töltötte be, majd a Kézdivásárhelyi Székely Tanács küldöttségi tagjainak megválasztásával kezdődött a tisztújítás.

Kónya Zita, Biró Levente Tibor, Rancz Béla, Péter Olga, Bakk László, Fekete Miklós és Vass Imre az újonnan választott küldöttségi tagok, Vass-Kerekes Imolát és Deák Mihályt póttagokká, míg a 89 éves Péter Józsefet tiszteletbeli taggá választották a résztvevők. A kézdivásárhelyi szervezet elnökének a küldöttségi tagok nyílt szavazással Kónya Zitát választották meg.
Ellenjelöltje, a tisztségből leköszönő Vass Imre lapunknak így nyilatkozott: „Megdöbbentőnek találom a küldöttek döntését, hiszen néhai Péter Jánossal évekig vállvetve dolgoztunk mindennel szembeállva. Bár a megválasztott elnököt nem tartom megfelelőnek a tisztségre, támogatom őt, és teszem a dolgom, ahogy eddig is tettem a székelység és nemzetünk érdekében.” Az elnök munkáját a következő négy évben alelnökként Biró Levente Tibor segíti.

Ezt követően titkos szavazással Fekete Miklóst választották meg a Kézdiszéki Székely Tanács elnökévé, alelnöknek ellenjelöltjét, Vass Imrét, illetve Biró Levente Tibort, míg jegyzőnek Mészáros Ágostont és Boldizsár Bélát. Utolsó napirendi pontként az SZNT állandó bizottságának tagjává Kézdiszék részéről ugyancsak Fekete Miklóst választották, aki célkitűzésként fogalmazta meg, hogy székely tanácsokat alakítsanak minden településen, ahol eddig ez nem történt meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. június 23., 6:38
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Konya Zita aki igazabol nem tesz semmit csak locsog ide meg oda ,hat nagyon jo valasztas,igazabol nem tesz semmit a szekelysegert ,csakis jo a nyalokaja,ugyszinten Fekete Miklos ,ket hiszterika.,majd meglatjuk a tevekenyseguket,szivesen fogjuk kovetni az elkovetkezendo idoben,soha sem tudnak Peter Janos hejeben megfelelni,ezeknek a kinevezes szamit,nem a szekely ember sorsa.

  • User
    Dátum: 2017. június 26., 7:33
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Péter János, hiányozni fogsz mindig, felállítottad a mércét, s mégis alatta bújtatták át azokat, akiket a helyedbe megválasztottak. Hiábavalóvá vált a munkád azzal, hogy nincs választási lehetőség az előrelépésre, mert csak a curikkolásra futotta.