Megkezdődött a turizmus éve
Aktuális A Háromszékre érkező turisták kilencven százaléka román

Megkezdődött a turizmus éve

Háromszéken a román és a magyar közönség felé is nyitni kell – hangzott el tegnap az Orchidea Events vendéglőben, a Turizmus Éve Háromszéken rendezvénysorozat nyitókonferenciáján. Az eseményen több mint száz helyi, erdélyi és bukaresti szakember vett részt.

Bővebben
Sok a közös gond
Aktuális Ismét tanácskoztak a magyar elöljárók

Sok a közös gond

Székelyudvarhely és Csíkszereda után harmadszorra, március 23-án, csütörtökön 15 órától Sepsiszentgyörgyön találkoztak a székelyföldi magyar városok polgármesterei.

Bővebben
Tettre kész állatbarátok
Aktuális Egy kutyát sem kell elaltatni!

Tettre kész állatbarátok

Szakács László baróti alpolgármestertől kaptuk az értesítést, hogy nem kell egy kutyát sem elaltatni a baróti menhelyen, ugyanis mind a tíz ott levő ebnek gazdája, vagyis örökbefogadója került.

Bővebben
„Hogy megmaradjon”
Kultúra Dokumentumfilm-szemelvények Erdővidékről

„Hogy megmaradjon”

Vörös T. Balázs vizuális antropológus, dokumentumfilm-rendező tartott filmvetítésekkel egybekötött előadást kedd este Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében, ahol az 1997 és 2009 között Erdővidéken készített filmjeiből láthatott részleteket a közönség.

Bővebben
Meccslázban ég Szentgyörgy
Sport Labdarúgás és kosárlabda a sportkínálatban

Meccslázban ég Szentgyörgy

Újabb rangadó vár a Sepsi OSK labdarúgóira, a bajnoki tabella negyedik helyét elfoglaló piros-fehér mezesek szombaton 11 óra 30 perctől az ötödik helyen álló Szatmárnémeti Olimpiát látják vendégül a II. liga 26. fordulójában. A találkozót a Digi Sport és a Dolce Sport tévécsatornák élőben közvetítik.

Bővebben

0

Erről tudott?

Lomtalanítás

A Tega Rt. a háztartásban már feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket, használt bútorokat, egyéb tárgyakat és szelektív hulladékokat március 27-én Oltszemen és Zalánban 12–20 óra között gyűjti.